Un bărbat a crezut că rămâne surd. Medicii, uimiți de ce au găsit în urechea lui!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Unsplash (Mark Paton)
Sursă foto: Unsplash (Mark Paton)
Un bărbat, veteran în aviație, a crezut că va rămâne fără auz. Ceea ce au găsit medicii în urechea lui nu a fost ceea ce se aștepta. 

Un bărbat care credea că devine surd a descoperit că o parte dintr-o cască audio a fost blocată în urechea lui timp de cinci ani. Wallace Lee, din Weymouth în Dorset, credea că își pierde auzul, după o carieră în industria aviației zgomotoase și după accidentări vechi suferite la rugby. A decis să viziteze un medic după ce a cumpărat un kit de endoscopie acasă care l-a ajutat să găsească un mic obiect alb înăuntru.

Lee a spus că a fost încântat și că a fost o „ușurare instantanee” când obiectul neobișnuit a fost în sfârșit îndepărtat. Veteranul Royal Navy crede că obiectul a rămas blocat în timpul unei călătorii cu avionul.

„Cu cinci ani în urmă, când îmi vizitam familia în Australia, mi-am cumpărat aceste dopuri mici pentru urechi pe care le poți pune la diferite atașamente, în funcție de zgomotul pe care vrei să-l elimini în avion. Unul dintre aceste mici atașamente stătuse acolo și a fost acolo de atunci”, a spus Lee.

Chirurgul ORL a fost uimit

Acesta observase o deteriorare a auzului, la fel ca și soția sa și începea să se teamă că va deveni surd. Lee a spus că a încercat să-și curețe urechile de mai multe ori de-a lungul anilor fără succes. Bărbatul a spus că chirurgul ORL care a îndepărtat cu succes dopul a fost „uimit”.

„Doctorul a încercat inițial să îl extragă, dar pentru că a fost acolo atât de mult timp cu acumularea de ceară tare a urechii, nu s-a mișcat deloc. Așa că a luat niște pensete în miniatură pe care le-au pus în celălalt tub, apoi în canalul urechii. L-am simțit trăgând și dintr-o dată s-a spart. Instantaneu am putut auzi totul în cameră. Ceața care a fost în capul meu în toți acești ani s-a dus și auzeam perfect. A fost o astfel de ușurare... este ca și cum ai auzi corect pentru prima dată", a spus veteranul în aviație. 

Chirurgul ORL Neil De Zoysa a declarat pentru BBC că este puțin probabil ca examinarea propriilor urechi acasă să fie prea dăunătoare. Cu toate acestea, el a îndemnat oamenii să nu încerce să îndepărteze obiectele străine fără ajutor medical profesionist, deoarece ar putea duce la infecție sau alte dificultăți.

Urechi înfundate? Iată care ar putea fi cauzele

Chiar dacă urechea înfundată este sau nu însoțită de durere, este deranjant să nu poți auzi la fel de bine ca de obicei. Înfundarea urechilor poate fi determinată atât de cauze grave, cât și de cauze mai puțin serioase. În majoritatea cazurilor, urechea se desfundă de la sine, în decurs de câteva ore, însă când acest lucru nu se întâmplă, este necesar să mergi la medic. În acest fel, te asiguri că nu este vorba despre o problemă gravă și poți primi un tratament adecvat.

Cele mai comune cauze ale urechilor înfundate sunt: dopurile de ceară, înfundarea trompei lui Eustachio și modificarea altitudinii.

Chiar dacă în mod normal ceara este moale, aceasta se poate întări și poate forma un dop, care va da naștere senzației de ureche înfundată. Atunci când urechea se înfundă din cauza unui dop de ceară, pot apărea și următoarele simptome: stare de amețeală, țiuit în urechi, durere la nivelul urechii. Cel care te poate ajuta să îți scoți dopul din urechea afectată este medicul specialist în ORL. Citește articolul integral AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel