Un bărbat a căzut dintr-un balon cu aer cald, de la o înălțime de 100 de metri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels / Un bărbat a căzut dintr-un balon cu aer cald, de la o înălțime de 100 de metri
Pexels / Un bărbat a căzut dintr-un balon cu aer cald, de la o înălțime de 100 de metri
Un bărbat care a căzut din coșul balonului cu aer cald a murit în urma impactului cu solul. 

Un bărbat atârnat de coșul unui balon cu aer cald a căzut, pierzându-și viața în urma impactului cu un drum din Israel, marți, 19 octombrie, a transmis poliția, conform CNN

Nu a fost clar imediat de ce victima se ținea de exteriorul coșului în timp ce balonul a decolat, au mai spus autoritățile. Presa israeliană a raportat că bărbatul era membru al echipajului de la sol al balonului.

Fotografiile de pe site-urile de știri israeliene l-au arătat în aer, strângând coșul în culorile roșu și alb. Poliția a spus că a căzut pe un drum din nordul țării de la o înălțime de aproximativ 100 de metri.

Pilotul balonului a aterizat în siguranță.

Balon cu aer cald prăbușit în SUA

Cinci persoane și-au pierdut viața după ce un balon cu aer cald s-a agățat de liniile de înaltă tensiune din Albuquerque, New Mexico, la sfârșitul lunii iunie. Coșul în care se aflau pasagerii s-a detașat de balon și s-a prăbușit la pământ, conform informațiilor oferite de departamentul local de poliție. Incidentul tragic a oprit curentul electric a 13.000 de rezidenți, relatează BBC. 

Martorii au scris pe Twitter că au văzut balonul dezumflat căzând. Totul a avut loc în jurul orei 7:00, ora locală. Doi bărbați, unul din ei fiind pilotul, și două femei au murit pe loc. O a cincea victimă a fost transportată la spital, însă a murit din cauza rănilor grave. 

Cădere de la 30 de metri

Administrația Aviației Federale estimează că victimele aflate în coș au căzut de la o înălțime de 30 de metri. Joshua Perez este unul dintre martorii care au auzit prăbușirea. Împreună cu un alt bărbat s-a deplasat la fața locului și a oprit butelia cu propan, care încă funcționa după prăbușire. 

„Să vezi balonul căzând așa este sfâșietor”, a spus Perez. 

Cauza prăbușirii este încă investigată de către Administrația Aviației Federale și Comisia pentru Siguranța Transporturilor. 

Prăbușiri mortale

Prăbușirea balonului cu aer cald din SUA nu este un eveniment singular. În 2016, 16 persoane au decedat după ce un balon cu aer cald s-a prăbușit în Texas. Atunci Administrația Aviației Federale a reevaluat regulile de zbor și siguranță care erau impuse la acea vreme pentru zborurile cu astfel de aparate. 

Și în 2013 au avut loc alte 2 accidente similare. În februarie un balon cu aer cald a luat foc în Luxor, Egipt, bilanțul deceselor fiind de 19 persoane. În luna mai, mai mulți turiști au murit în Capadocia, Turcia. Trei persoane cu naționalitate braziliană au murit și alte 20 au fost rănite. 

Nici Europa nu a fost ferită de astfel de incidente. În august 2012, 6 persoane au murit și alte 26 au fost rănite, în urma unui accident în Ljubljana, Slovenia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel