Data publicării:

Un bărbat a căzut din trenul aflat în mișcare, în gara Gherla. Voia să ajungă la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
un barbat a cazut din trenul aflat in miscare,. FOTO: captura video info trafic 24
un barbat a cazut din trenul aflat in miscare,. FOTO: captura video info trafic 24
Un bărbat care voia să ajungă la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula a căzut dintr-un tren aflat în mișcare, în gara Gherla.

Un bărbat a căzut din tren, la Gherla, incidentul având loc imediat după plecarea trenului care circula pe direcția Galați - Cluj Napoca din gară. Potrivit presei locale, bărbatul care voia să meargă la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula, a ratat gara din Gherla și a încercat să coboare din mers, însă trenul prinsese deja viteză, astfel că impactul cu solul a fost extrem de puternic, acesta suferind lovituri grave la cap, fiind găsit în găsit în stare de inconștiență.

În urma apelului la 112, la fața locului a fost trimis un echipaj de prim ajutor SMURD de la Gherla și o ambulanță cu medic de la Dej. 

”Un echipaj SMURD din cadrul punctului de lucru Gherla a intervenit, în urmă cu puțin timp, pentru a acorda primul ajutor calificat unui bărbat, în vârstă de aproximativ 30 de ani, cel mai probabil căzut din tren, în apropiere de Gara Gherla.

Bărbatul a fost găsit în stare de inconștiență și prezenta multiple traumatisme grave.

Echipajul SMURD a evaluat victima, a menținut-o pe poziție de siguranță și a îngrijit rănile, până la sosirea echipajului SAJ, alături de care i-au acordat asistență medicală de urgență, fiind transportat apoi, de către cel din urmă, la unitatea de primiri urgențe din Cluj-Napoca pentru îngrijiri de specialitate”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Incidentul a avut loc sâmbătă seară, bărbatul fiind internat într-un spital din Cluj Napoca.

Trenuri cu uși care se deschid în mers

Potrivit Club Feroviar, având în vedere numărul crescut de situații în care se deschid ușile vagoanelor în timpul mersului, din varii motive, cei din conducerea centrală a CFR Călători instruiește personalul ce să facă pentru a se evita asemenea situații.

”Conducerea centrală cere reinstruirea personalului de tren cu privire la obligativitatea verificării închiderii ușilor imediat după plecarea trenului din stație. Potrivit procedurilor europene, ușile trebuie închise automat de la locomotivă.

În luna iunie 2023, CFR Călători a lansat o consultare a pieței privind montarea pe locomotive a sistemelor ce permit închiderea automatizată a ușilor de către mecanici. Absența acestor sisteme a dus în decembrie 2022 la rezilierea contractului de interoperabilitate între MAV Start și CFR Călători”, notează Club Feroviar.

Citește și: Bărbat, lovit mortal de un tren care circula pe ruta București Nord - Constanța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel