Un băiețel de doi ani a murit într-un puț adânc de 33 de metri
Autor: Eduard Pascu | Publicat pe: 11 iun 2019, 09:29
WhatsApp
Un băiat în vârstă de doi ani rămas captiv peste patru zile într-un puţ dezafectat din India a fost scos marţi la suprafaţă de salvatori, însă fără viaţă, informează AFP.

Cazul lui Fatehvir Singh a captat atenţia publicului la nivel naţional după ce acesta a căzut joi într-un puţ cu adâncimea de 33 de metri din localitatea Sangrur, din statul Punjab, în timp ce se juca.

Puţul dezafectat avea diametrul de doar 23 de centimetri, ceea ce a complicat eforturile celor câteva zeci de salvatori şi voluntari, urmăriţi de localnici şi de camerele de televiziune.

Copilul nu mai este în viaţă. El a fost scos la ora 5:00 de personalul NDRF (Forţa naţională de intervenţie în caz de catastrofe), a declarat pentru AFP Vijay Inder Singla, membru în adunarea legislativă locală.

Trupul băiatului, care a avut acces la oxigen, însă nu şi la mâncare sau apă, a fost transportat pe calea aerului la un spital din Chandigarh unde a fost pronunţat decesul.

Revolta populațieiAutorităţile au săpat paralel cu puţul şi au inserat în sol un furtun cu diametrul de un metru pentru a ajunge la adâncimea la care se afla copilul.

Furioşi din cauza deznodământului tragic, localnicii s-au adunat marţi la faţa locului strigând slogane împotriva guvernului statului. De asemenea, drumul principal de acces a fost blocat pentru scurt timp de protestatari, însă circulaţia a fost reluată după intervenţia poliţiei.

În 2006, un băiat de şase ani a fost scos în viaţă dintr-un puţ din statul Haryana, în apropiere de capitala ţării, New Delhi, după eforturi ale comunităţii locale, ce au durat 48 de ore. Salvarea lui a fost transmisă în direct de posturile de televiziune prin satelit. 

În martie, un copil de un an şi jumătate a fost de asemenea salvat dintr-un puţ din Haryana după aproape două zile de eforturi.

Vezi și: India. Copil blocat într-un puţ timp de patru zile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?