Un băiat minor din Voluntari a sunat la 112: Mama i-a fost ucisă de tată în fața sa. Și bunica a fost înjunghiată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Crimă Voluntari/ foto ilustrativ pixabay
Crimă Voluntari/ foto ilustrativ pixabay
Un nou caz oribil de violență în familie, în România, unul în care o mamă a murit înjunghiată sub ochii copilului ce a sunat la 112. 

UPDATE: Digi24 anunță că băiatul care a sunat la 112 are doar 13 ani. 

UPDATE: Conform Observator, tatăl criminal se afla de un an în proces de divorț de cea care a fost mama a doi copii gemeni. În fața lor a ucis-o. Unul dintre gemeni a sunat la 112, la fel și vecinii care au auzit țipetele de ajutor. Bunica copiilor a fost și ea rănită de bărbat, când încerca să-și apere fiica. 

--- 

Două femei au fost înjunghiate sâmbătă seara într-o locuință din Voluntari, județul Ilfov. Una dintre victime a murit, anunță Mediafax. 

Potrivit IPJ Ilfov, polițiștii au fost sesizați de o persoană cu privire la faptul că, într-o locuință din Voluntari, mama și respectiv bunica sa au fost înjunghiate de către tatăl apelantului, după care acesta din urmă a plecat de la domiciliu, transmite sursa citată. 

Ulterior, polițiștii au primit alte două apeluri care anunțau faptul că au fost auzite țipete de ajutor. La fața locului s-au deplasat polițiștii orașului Voluntari, care au găsit cele două victime și au constatat că persoana bănuită nu se afla la locul faptei, conform comunicării oficiale. 

Echipajele medicale care au ajuns la fața locului au acordat îngrijiri medicale celor două femei, însă, ulterior, au declarat decesul uneia dintre acestea, respectiv a mamei apelantului. 

Polițiștii l-au depistat în scurt timp pe bărbat într-o zonă din apropierea locuinței. Acesta, în vârstă de 39 de ani, a fost dus la sediul Poliției Orașului Voluntari pentru cercetări.

Cercetările sunt continuate de polițiști pentru stabilirea situației de fapt.

Psihologul Radu Leca, despre violența în familie

”Violența în familie există dintotdeauna și nu o să dispară niciodată. Ea se bazează pe violența fizică realizată de făptaș când nu este văzut de ceilalți membri ai familiei sau de față cu ei ca să dovedească faptul că este puternic. Și, în plan secundar, dar dominant, avem violența psihologică, ce se permanentizează în mod special înainte de divorț. Încercarea de dominare a partenerului prin violență psiho-emoțională aduce în prim-plan valoarea și imaginea de sine, în oglindă expuse. De exemplu partenerul este bun, cald, tandru, educat, făptașul spune despre el, extrem de vocal, că este rău, rece, absent, needucat. De ce? Ca să-l umilească și să-l facă dependent de el și de relație. Cea mai cunoscută frază de umilire și restartare negativă emoțională este: tu niciodată nu te vei descurca fără mine, să-ți spun și de ce: fiindcă nu poți. Nu ai cu ce să faci față la toate lucrurile din jurul tău. Eu te apăr de ce e rău, eu te susțin, eu sunt singurul care te-a acceptat așa cum ești.Violența psiho-emoțională se realizează în fiecare zi, până când partenerul cedează și intră în episod depresiv”, a explicat psihologul Radu Leca, în exclusivitate pentru DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel