Data actualizării:
Data publicării:

Un avion militar rus s-a prăbușit în Marea de Azov. Update: Pilotul a murit! / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Un avion de vânătoare Su-25, aparținând Federației Ruse, s-a prăbușit în Marea de Azov.

Update:

Pilotul avionului de atac Su-25, care s-a prăbuşit luni în timpul unui zbor de antrenament în sud-vestul Rusiei, deasupra Mării Azov, nu a supravieţuit, au anunţat autorităţile locale, după ce anterior responsabili ruşi anunţaseră că pilotul a reuşit să se catapulteze şi a fost adus la ţărm, potrivit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

"Transmit condoleanţe rudelor bărbatului care şi-a pierdut viaţa în prăbuşirea avionului de atac Su-25 în timpul unui zbor de antrenament", a indicat pe Telegram Roman Bublik, liderul districtului Eiski, în regiunea Krasnodar, unde s-a produs accidentul.

Pilotul, care a căzut în mare, a fost adus la ţărm, dar nu a mai putut fi resuscitat, indică portalul rusesc RBK.ru.

Conform datelor preliminare, cauza accidentului în apropiere de Eisk ar fi o defecţiune a motorului, au indicat responsabili din Districtul militar Sud al Rusiei, potrivit TASS.

Suhoi Su-25 este un avion cu reacţie cu un singur loc destinat să asigure suport aerian la sol forţelor terestre.

Știrea inițială:

Un avion de vânătoare Su-25, al Federației Ruse, s-a prăbușit în mare în apropierea orașului Yeysk, au declarat oficialii locali, conform Sky News.

Pilotul s-ar fi catapultat cu succes.

Imaginile neverificate de pe rețelele de socializare par să arate o parașută deasupra mării în apropierea unei plaje, precum și o ciocnire în apă.

Orașul Yeysk se află la Marea Azov, de partea cealaltă a regiunii Donețk a Ucrainei, controlată parțial de Federația Rusă.

Oficialii din regiunea Krasnodar din Rusia au declarat că pilotul a fost salvat din apă.

Reamintim că azi dimineață, guvernatorul rus al Crimeii a anunțat că podul care leagă peninsula de teritoriul Federației Ruse a fost lovit.

„Circulaţia a fost întreruptă pe podul Crimeei. O situaţie de urgenţă s-a produs în zona pilonului 145 din regiunea Krasnodar, situată în sud-vestul Rusiei“, a indicat Serghei Aksionov pe Telegram, fără a preciza natura incidentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel