Un avion MiG-21 LanceR a întâmpinat o problemă minoră legată de funcționarea trapelor trenului de aterizare. MApN, reacție
Un avion MiG-21 LancerR, aparținând Bazei 86 Aeriană Borcea, a întâmpinat o problemă la trapele trenului de aterizare.
Marți, 12 aprilie, pe timpul executării unui zbor de instrucție, o aeronavă MiG-21 LanceR, aparținând Bazei 86 Aeriană Borcea, a înregistrat o problemă minoră legată de funcționarea trapelor trenului de aterizare.
Aeronava a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 17.50.
După decolare, pilotul a raportat că senzorii de la bord indică închiderea incompletă a trapelor trenului de aterizare.
Ca urmare, pilotul a aplicat procedurile standard de soluționare a cazului special, în concordanță cu manualele de exploatare a aeronavei, și a aterizat în siguranță pe aerodromul Mihail Kogălniceanu în jurul orei 18.50.
O comisie numită de comandantul Bazei 86 Aeriană cercetează cauzele acestui eveniment, transmite MApN.
VEZI ȘI - VIDEO. Accident aviatic în Costa Rica. Un avion s-a rupt în două în timpul aterizării de urgență
VIDEO - Un avion Boeing 777 a RATAT aterizarea pe Charles de Gaulle. "Aeronava o ia razna"
Zborul Air France AF011, care venea de la New York, a avut nevoie de două încercări pentru a ateriza, după ce iniţial piloţii au spus controlorilor de trafic aerian că aeronava nu răspundea comenzilor la apropierea de pistă.
Biroul de Anchetă şi Analize, autoritatea franceză în domeniu, a catalogat incidentul drept unul serios, şi a anunţat că va declanşa o anchetă. Conform anchetatorilor, vor fi investigate "instabilitatea controalelor de zbor", dar şi "oscilaţiile traseului de zbor".
De altfel, conform înregistrării, unul dintre piloţi poate fi auzit respirând greu pe măsură ce sună alarma în carlingă. "Aşteaptă, aşteaptă. Revin eu către voi, revin eu. Aeronava o ia razna", a spus acesta.
Controlorul de trafic aerian a spus că "observ, se vede pe radar, avionul s-a înclinat la stânga".
Echipajul a reușit să recapete controlul avionului în apropierea solului la aproximativ 370 de metri faţă de sol şi a executat procedura de ratare a aterizării urmată de o nouă încercare reușită de venire la aterizare Nu s-au înregistrat victime si nici avarii ale avionului (vezi imaginile AICI).
CITEȘTE ȘI - Accidentul aviatic de la Smolensk: Au fost două explozii, potrivit unui raport oficial polonez
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News