Un avion de pasageri a derapat pe pista aeroportului
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Un avion de pasageri a derapat la aterizare din cauza ninsorii abundente. 

Un avion de pasageri cu 44 de persoane la bord a derapat la aterizare şi a ieşit vineri de pe pista aeroportului din capitala Letonei, Riga, din cauza ninsorii abundente şi a vizibilităţii reduse, relatează DPA. Ministrul leton de Externe, Edgars Rinkevics, a fost unul dintre pasagerii care se aflau în acel moment la bordul aeronavei, scrie Agerpres.

Pista a fost închisă



Nicio persoană nu a fost rănită în incidentul de pe aeroportul din Riga, au anunţat echipele de salvare şi compania aeriană care a realizat acea cursă între Suedia şi Letonia. Aeronava a fost remorcată pentru verificare şi a fost declanşată o anchetă. Pista aeroportului a fost închisă temporar.

"O săptămână de neuitat: Întorcându-ne la Riga după ce am decolat din Stockholm, avionul a derapat şi a ieşit de pe pistă", a scris ministrul Rinkevics pe Twitter. El le-a mulţumit echipajului, personalului aeroportului şi serviciilor de urgenţă pentru "reacţia lor rapidă, calmă şi pentru profesionalism".

Letonia a fost lovită vineri de o furtună de zăpadă. Biroul de meteorologie a anunţat că la Riga stratul de zăpadă depăşea vineri dimineaţă grosimea de 20 de centimetri. Şi în alte zone ale ţării au căzut ninsori abundente.

Biroul de meteorologie a ridicat nivelul de alertă pentru Riga şi a anunţat cod roşu din cauza ninsorii abundente. Autorităţile letone au cerut rezidenţilor să evite folosirea autoturismelor şi, dacă este posibil, să rămână în locuinţele lor. 

În 2020, un avion s-a rupt după ce a derapat la Istanbul 

Un avion de linie s-a rupt în trei după ce a ieşit de pe pistă la aterizare în februarie 2020 pe aeroportul internaţional din Istanbul.

Fuzelajul aparatului, aparţinând companiei private Pegasus, s-a rupt în două şi a luat foc după ce a ieşit de pe pistă pe aeroportul internaţional Sabiha Gokcen, situat în partea asiatică a Istanbulului, potrivit imaginilor difuzate de postul de televiziune CNN-Turk.

Media turce au comunicat că există persoane rănite în urma incidentului, dar ministrul transporturilor turc Cahit Turhan, citat de televiziunea de stat TRT, a indicat că nimeni nu şi-a pierdut viaţa în urma accidentului. Avionul s-a rupt în trei bucăţi după ceea ce Turhan a numit o aterizare dură. El a adăugat că unii pasageri au fost răniţi, potrivit Reuters. VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel