Un avion a ratat decolarea de două ori de pe Aeroportul Otopeni. Pasagerii au fost debarcați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Un avion care trebuia să decoleze spre Italia a fost oprit la sol pe Aeroportul Otopeni după ce piloții au ratat decolarea de două ori. 

O aeronavă Airbus, ce trebuia să decoleze de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Torino a ratat manevrele de decolare de două ori din cauza unor probleme tehnice, relatează România TV. 

Piloții au început manevrele de decolare, dar nu au reușit să ridice avionul de la sol. Pentru a doua oară au fost reluate procedurile, dar nici de această dată avionul nu s-a ridicat. 

O problemă tehnică 

Cei de la aeroport spun că ar fi vorba totuși de o problemă tehnică la aeronavă, deși avionul ar fi trebuit să fie verificat înainte de orice decolare. De această dată, avionul plin cu pasageri nu a putut decola. 

Aeronava s-a întors pe platforma de parcare a Aeroportului Otopeni, iar pasagerii au fost debarcați. Decolările au fost întrerupte pe Aeroportul Otopeni cât timp această aeronavă încerca să decoleze și până la eliberarea pistei. 

Tehnicienii urmează să facă verificări amănunțite pentru a vedea care sunt problemele exacte ce puteau duce la o tragedie. 

Intervenție ISU pe Aeroportul Cluj

Pompierii de la ISU Cluj au intervenit vineri seara la Aeroportul Internațional Cluj, unde a aterizat un avion la care a izbucnit un incendiu la trenul de aterizare. Potrivit ISU Cluj, incendiul a fost lichidat de către Serviciul Privat pentru Situații de Urgență.

La fața locului au fost dislocate echipaje ale ISU Cluj. Pasagerii au fost evacuați normal și nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, au transmis pompierii. 

"La bordul aeronavei companiei Fly Egypt, Boeing 737 se aflau 113 pasageri şi 6 membri ai echipajului care au fost evacuaţi în siguranţă. În acest moment Aeroportul Cluj este închis traficului aerian şi urmează să fie redeschis în jurul orei 22,30. Directorul General al Aeroportului Internaţional Cluj, domnul David Ciceo, a declarat că apreciază în mod deosebit intervenţia pompierilor aeroportului care au ajuns la aeronavă în aproximativ 2 minute şi au reuşit să stingă incendiul în timp record. Datorită acţiunii lor profesioniste nu au existat victime şi aeronava nu a suferit deteriorări", se menţionează într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel