Data publicării:

Un avion a fost nevoit să aterizeze de urgență din cauza unui cal aflat la bord / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Un avion ce zbura din Statele Unite ale Americii spre Belgia a fost nevoit să aterizeze de urgență din cauza unui cal aflat la bord.

Un avion a fost forțat să se întoarcă la aeroport la scurt timp după decolare, după ce un cal aflat la bord a reușit să scape din cușca în care se afla, scrie Sky News.

La aproximativ o jumătate de oră după ce a părăsit New York-ul, avionul de marfă Boeing 747 a contactat serviciul de control al traficului aerian pentru a informa că animalul a scăpat din cușcă.

„Da, domnule, suntem un avion cargo”, se aude spunând un pilot într-o înregistrare obținută de Live ATC.

„Avem un animal viu, un cal, la bordul avionului, iar calul a reușit să scape din cușcă. Nu avem nicio problemă în ceea ce privește zborul, dar trebuie să ne întoarcem la New York”, mai precizează pilotul.

„Nu putem asigura siguranța calului”, adaugă el.

Datele FlightRadar24 au arătat că avionul a urcat la 9.500 de metri înainte de a fi forțat să facă o întoarcere în largul coastei Bostonului.

Aeronava a eliberat apoi aproximativ 20 de tone de combustibil în Atlantic, pentru a se asigura că nu depășește limita de greutate de siguranță pentru aterizare.

Apoi, pilotul a fost auzit cerând controlului traficului aerian să solicite prezența unui veterinar atunci când zborul aterizează pe aeroportul JFK din New York.

„Avem un cal în... dificultate”, a spus el.

La aterizare, un lucrător al turnului de control l-a întrebat pe pilot dacă are nevoie de asistență.

„La sol, negativ, pe rampă, da”, a răspuns el.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel