Un autocar cu români s-a răsturnat în Italia. Update: 7 cetățeni români au fost răniți / video
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 16 ian 2023, 17:10
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Un autocar plecat din Italia și care se îndrepta spre România s-a răsturnat lângă Padova.

UPDATE: 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României în Republica Italiană și Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în mass-media, cu privire la un accident rutier care a avut loc pe 16 ianuarie 2023, în Republica Italiană, pe autostrada A13, în dreptul orașului Padova, în care a fost implicat un autocar la bordul căruia se aflau 56 de cetățeni români, cu destinația România.

În acest context, reprezentanții misiunii diplomatice și ai oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autoritățile italiene, în regim de urgență, pentru a obține informații referitoare la cetățenia, identitatea, starea de sănătate a victimelor, precum și la circumstanțele producerii accidentului rutier.

Totodată, un reprezentant al Consulatului  General al României la Trieste s-a deplasat la Padova și se află în contact cu autoritățile competente (poliție, spitale etc.), în vederea obținerii unor detalii suplimentare despre accident și pentru a acorda asistența consulară specifică în astfel de situații.
 
Potrivit informațiilor preliminare, obținute de reprezentanții oficiului consular, MAE informează că 7 cetățeni români (3 minori și 4 adulți) sunt răniți, fără a le fi pusă viața în pericol, și au fost transportați de urgență la unități spitalicești din apropiere, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Ancheta autorităților italiene competente cu privire la circumstanțele producerii acestui incident este în desfășurare.
 
De asemenea, MAE precizează că, din informațiile disponibile la nivelul oficiului consular, firma de transport proprietară a autocarului implicat în accident va asigura preluarea celorlalți pasageri și transportul acestora în România.
 
Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări, conform competențelor legale.
 
MAE informează că cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență al Consulatului General al Românieila Trieste: +39 340 8821688.

Știre inițială: 

Un autocar cu români s-a răsturnat luni, 16 ianuarie 2023, ora 13:00, în Italia, pe Autostrada A13, lângă Padova Est, conform Monitorul BT.

În urma evenimentului, 22 de persoane au fost rănite, iar două au fost transportate la spital cu elicopterul. O persoană a fost transportată la spital în cod roșu, patru în cod galben și 17 în cod alb. Autocarul avea 52  pasageri români.

Autocarul a plecat aseară de la Palermo, a luat pasageri din Roma, iar apoi se îndrepta către România.

La fața locului au intervenit forțe de ordine din Veneția și Padova, dar și personalul Autostrade per l’Italia.

Ca urmare a accidentului, legătura cu A4 Torino-Trieste de pe A13 Bologna-Padova a fost închisă pentru cei care mergeau din Bologna la Padova. Cozile formate în direcția Padova au ajuns la doi kilometri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?