Un atac cu drone din Rusia a avariat un hotel din Mykolaiv, potrivit Ucrainei
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
 Un atac cu drone rusești a avariat puternic un hotel din orașul Mykolaiv, din sudul Ucrainei, a declarat guvernatorul regiunii Mykolaiv, care este mai largă, iar agenția rusă de știri RIA a relatat că hotelul găzduia mercenari vorbitori de limba engleză care luptau în Ucraina.

„Inamicul a atacat orașul cu un vehicul aerian fără pilot de tip «Shahed-131/136»”, a declarat guvernatorul din Mykolaiv, Vitaly Kim, pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Ca urmare, clădirea unui hotel a fost grav avariată, a izbucnit un incendiu, care a fost stins rapid ... Nu există victime”.

Kim și Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei au declarat că atacul rusesc a avariat și ferestrele unui hotel din apropiere și că a fost afectată infrastructura de generare a căldurii.

Agenția de știri de stat rusă RIA, citând luptători clandestini ruși din regiune, a declarat că forțele ruse au lovit o fabrică de construcții navale și un hotel din Mykolaiv unde erau cazați mercenari vorbitori de limba engleză care luptau în Ucraina.

Reuters nu a putut verifica independent aceste rapoarte.

Forțele aeriene ucrainene au declarat, de asemenea, duminică, pe contul său de Telegram, fără a oferi detalii, că forțele sale au distrus o dronă lansată de Rusia deasupra orașului Mykolaiv.

Forțele aeriene au precizat că alte patru drone lansate de Rusia au fost distruse deasupra regiunii din jurul capitalei Kiev, a regiunilor centrale Vinnytsia și Kirovohrad, precum și deasupra regiunii vestice Khmelnytskyi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel