Data publicării:

Un aperitiv rafinat, cu un ingredient special: nu ați mai preparat acest fel de mâncare

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Un aperitiv rafinat, cu un ingredient special - nu ați mai preparat acest fel de mâncare. Sursa - pixabay.com
Un aperitiv rafinat, cu un ingredient special - nu ați mai preparat acest fel de mâncare. Sursa - pixabay.com

Astăzi vă propunem un aperitiv delicios, care, dacă este preparat cu pâinea potrivită, ar putea fi pe placul tuturor.

Să vedem ingredientele:

12 felii de pâine;

20 de frunze de mentă proaspătă;

12 boabe de ienupăr;

3 roșii;

1 cățel de usturoi;

ulei de măsline extra virgin;

sare;

piper în boabe.

 

Prepararea

 

Zdrobiți boabele de ienupăr într-un mojar. Apoi spălați bine roșiile și le tăiați cubulețe mici. După aceea,  continuați cu tocarea mentei proaspete. Puteți folosi mentă uscată, dacă nu aveți o plantă proaspătă. 

Un aperitiv simplu din ardei grași: o rețetă ușoară, dar atât de gustoasă

Treceți acum la tăierea pâinii. Este de preferat să alegeți baghete, pe care să fie ușor să aranjezi ingredientele. Puneți feliile de pâine în cuptor pentru câteva minute.  Acestea vor deveni mai crocante și mai gustoase.

Între timp, într-un bol adăugați uleiul, usturoiul, sarea și boabele de piper. Amestecați bine și cu o perie de bucătărie ungeți feliile de baghetă.

Unele gospodine „asezonează” carnea tocată cu scorțișoară: transformă o mâncare banală într-o capodoperă culinară

Se adaugă apoi roșiile, frunzele de menta tocate și, la final, pudra de ienupăr.  Prin urmare, am pregătit un aperitiv delicios cu un ingredient foarte bun, ienupăr, care  ne ajute digestia. Boabele de ienupăr sunt un condiment care dă o aromă puternică și intensă, care nu își găsește întotdeauna locul potrivit în bucătărie.

 

 

BONUS. Paste cu cașcaval în sos de iaurt: o rețetă uimitoare, care va fi pe placul copiilor 

 

Pastele cu brânză sau cașcaval sunt consistente și sățioase. Pot fi consumate atât la prânz, cât și la cină. În plus, se pregătesc ușor și repede. 

 

Vă propunem să pregătiți paste cu cașcaval în sos de iaurt.

Ingredientele pentru 4 porții:

2 pahare de paste fusilli;

2 linguri de unt;

2 linguri de făină;

2 pahare de lapte degresat;

1 pahar de cașcaval ras,

jumătate de pahar de parmezan ras;

un iaurt grecesc;

o jumătate de pahar de pesmet;

piper negru și sare după gust.

 

Metoda de gătire 

 

Puneți pastele fusilli în apă clocotită și gătiți-le al dente. În timp ce pastele se gătesc, topiți untul într-o altă cratiță, adăugați făina și gătiți, timp de un minut. Apoi turnați încet laptele, în timp ce amestecați. Sosul se fierbe 5 minute până se îngroașă.


Înfășurați legumele într-un prosop umed: trucul magic, cu care veți economisi o groază de bani

Adăugați cașcavalul și parmezanul în sos și gătiți până când brânzeturile se topesc complet. Opriți focul și adăugați iaurtul grecesc. La final, puneți în sos pastele fierte și amestecați bine.

Caramel sărat, făcut în casă: o rețetă de care te vei îndrăgosti

Pastele cu sos se așează într-un vas de copt. Presărați deasupra pesmet și piper. Coaceți pastele în cuptor 5-7 minute, după care le puteți servi pe masă. Poftă bună!

 

BONUS. Cea mai bună salată de vară: chiar și cei cărora nu le place varza, o vor adora 

 

Vă propunem rețeta unei salate ușoare de vară cu varză. 

Se prepară în 10 minute din produse pe care, cu siguranță, le ai la îndemână. Pentru această salată vei avea nevoie de o combinație foarte interesantă de produse accesibile.

Ingrediente:

varză albă -  400 grame,
zahăr - 1 linguriță,
praf de sare,
morcov - 1 bucată,
lămâie - ½ bucată,
măr - 1 bucată,
ceapă verde, mărar - după gust,
ulei de măsline - 3 linguri.


Prepararea pas cu pas 

 
Tocați varza albă și puneți-o într-un bol mare. Se presară cu zahăr și sare și se amestecă bine, apoi se frământă cu mâinile.

Morcovul se curăță de coajă, se dă prin răzătoarea mare și se pune în bolul cu varză. Stropiți varza și morcovul cu suc de lămâie.

Nu aruncați niciodată tulpinile de verdeață: iată cum le puteți folosi. Cinci secrete, dezvăluite de bucătarie

Tăiați mărul fâșii și puneți-le în bolul cu varză. Ceapa verde și mărarul se toacă mărunt și, de asemenea, se pun în salată. Se amestecă totul bine și se condimentează cu ulei de măsline. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel