Un antivaccinist nu mai are voie să-și vadă copilul de 12 ani pentru că refuză imunizarea. Explicația judecătorului
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un antivaccinist nu mai are voie să-și vadă copilul de 12 ani pentru că refuză imunizarea. Explicația judecătorului / Foto: Pexels
Un antivaccinist nu mai are voie să-și vadă copilul de 12 ani pentru că refuză imunizarea. Explicația judecătorului / Foto: Pexels
Un tată și-a pierdut temporar dreptul de a-și vedea copilul de 12 ani pentru că este nevaccinat împotriva COVID-19.

Un tată din Canada care nu a vrut să se vaccineze împotriva COVID-19 a pierdut temporar dreptul de a-și vedea copilul în vârstă de 12 ani, scrie BBC. Un judecător a decis că vizitele sale nu ar fi în „interesul superior” al copilului. A urmat o solicitare a tatălui de a prelungi timpul de vizită în timpul sărbătorilor.

Hotărârea este prima care privează un părinte de drepturi de acces din cauza faptului că nu este imunizat, a declarat un expert în dreptul familiei pentru ziarul Le Devoir. Decizia judecătorului, luată la sfârșitul lunii trecute în provincia Quebec, suspendă drepturile de vizită ale tatălui până în februarie, cu excepția cazului în care acesta decide să se vaccineze.

Mama, care s-a opus cererii inițiale a tatălui de a prelungi timpul de vizită, a declarat instanței că a descoperit recent că nu este vaccinat, folosind postările sale pe rețelele de socializare pentru a arăta că se opune vaccinurilor.

Explicația judecătorului

Mama locuiește cu partenerul ei și alți doi copii care sunt prea mici pentru a fi vaccinați. Judecătorul a spus că nu este „în interesul superior al copilului să aibă contact cu tatăl lor”, din cauza creșterii recente a cazurilor de Covid în Quebec-ul francofon.

Quebec, care a înregistrat cel mai mare număr de decese cauzate de Covid-19 în Canada, a anunțat la începutul acestei săptămâni că va impune o taxă rezidenților care nu sunt vaccinați împotriva Covid-19.

Un antivaccinist infectat cu Sars-CoV-2 a ales MOARTEA, după ce a refuzat intubarea

Un antivaccinist bolnav de COVID a refuzat să fie intubat și a murit la terapie intensivă. S-a întâmplat în orașul Trento din Italia. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, antivaccinist, a ajuns la spital cu o gravă insuficiență respiratorie, potrivit RAI Trento, citează Mediafax. 

A refuzat intubarea care i-ar fi putut salva viața și, ca rezultat, a murit. Pacientul fusese internat în secția de terapie intensivă a spitalului Santa Chiara din Trento, dar a refuzat să semneze consimțământul pentru intubare. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel