Un an şi două luni de închisoare pentru un jaf. Arma folosită, inedită
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Laurence Vonderdell, un bărbat de 50 de ani, din Bournemouth, Marea Britanie, a fost condamnat la 14 luni de închisoare, după ce a comis un jaf la o bancă. Până acum nimic spectaculos, însă arma utilizată de Laurence în atacă este una mai rar întâlnită.

Conform Metro Online, bărbatul a intrat în sediul băncii cu o banană pe post de armă. În ciuda acestui aspect, chiar i-a convins pe angajaţii băncii să-i dea 1.100 de lire sterline în bancnote de 20 de lire sterline.

La ieşirea din bancă, Laurence chiar a dat nas în nas cu doi poliţişti. Le-a povestit acestora tot ce s-a întâmplat, dar ofiţerii pur şi simplu nu au vrut să-l creadă. Povestea li s-a părut atât de aiurea, încât i-au solicitat lui Laurence să-şi vadă de treabă.

Abia după ce a ajuns la o secţie de poliţie, bărbatul a reuşit să-i convingă pe oamenii legii de fapta comisă.

Bărbatul a comis jaful cu banana pentru că voia să fie arestat

Chiar şi aşa, poliţiştii au vrut să verifice imaginile de pe camerele de supraveghere din sediul băncii înainte de a-l acuza oficial de jaf.

Motivul pentru care a pus la cale povestea respectivă? Laurence tocmai fusese evacuat aşa că a vrut să fie arestat pentru a avea asigurat un acoperiş deasupra capului.

Atât anchetatorii, cât şi judecătorii care l-au condamnat pe Laurence susţin că "incidentul a fost unul stresant pentru casieriţa ameninţată. Nu avea de unde să ştie că atacatorul avea o banană învelită într-o pungă de plastic. Ce s-ar fi întâmplat dacă intervenea o echipă de elită şi deschidea focul?".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel