Un american care a fost condamnat la 400 de ani închisoare, eliberat după 34 de ani. S-a aflat că, de fapt, este nevinovat
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Kindel Media, Pexels
Fotografie de la Kindel Media, Pexels
Un bărbat din SUA a fost condamnat la 400 de ani de închisoare. După 34 de ani, însă, s-a aflat că nu el a comis jaful armat de care a fost acuzat. 

"Nu mi-am pierdut niciodată speranţa, şi am ştiut că aceasăt zi va veni. Abia aştept să îmi iau mama în braţe, într-o lume liberă, pentru prima dată după 34 de ani", a declarat Sidney Holmes, acum în vârstă de 57 de ani, conform CNN

În noiembrie 2020, Holmes a contactat Comisia de Reevaluare a Condamnărilor din Ţinutul Broward, Florida, şi a afirmat că nu a comis crima de care a fost acuzat şi condamnat în 1988. Atunci, el a fost găsit vinovat de jefuirea sub ameninţarea armei a doi oameni în faţa unui magazin alimentar în acelaşi ţinut. Concret, Holmes a fost acuzat că a fost şoferul celor doi jefuitori identificaţi de cele două persoane. În aprilie 1989 a fost găsit vinovat, iar în luna imediat următoare a fost şi condamnat la închisoare. 

"Un set ciudat de circumstanţe au dus la condamnarea dlui Holmes. Una dintre cele două victime a descris maşina folosită la jaf drept un Oldsmobile Cutlass maro, cu o gaură în portbagaj. Câteva săptămâni mai târziu, fratele victimei a văzut un Oldsmobile Cutlass pe stradă şi a sunat la 911. Maşina era a lui Holmes, care avea alibi, iar maşina sa nu avea nici caracteristicile prezentate de martori. Nu existau dovezi fizice sau ştiinţifice care să ducă la legarea lui de locul faptei, nu erau nici martori. Dar a fost identificat de una dintre victime la o a doua privire asupra pozelor cu posibili făptaşi", au transmis avocaţii lui Holmes. 

Astfel, "s-a stabilit că Holmes era posibil nevinovat, mai ales dacă ne uităm la cum a intrat în cercul suspecţilor şi la cât de precară a fost identificarea sa. Asta fusese, de altfel, şi proba principală la proces. Dacă acest caz ar fi avut loc azi, nu s-ar fi făcut nicio acuzaţie", a mai transmis şi procurorul statal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel