Un altfel de primar. Turiștii aflați în pericol de moarte au fost salvați de edilul din Jurilovca / foto
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Eugen Ion
Sursă foto: Facebook Eugen Ion
Turişti în pericol de moarte salvaţi de Eugen Ion, primarul din Jurilovca.

Azi noapte, pe Lacul Razelm puteam asista la o tragedie, după ce câţiva caiacişti s-au aventurat cu caiacele, în întuneric, în apele învolburate de vânt, iar unul a fost la un pas să îşi piardă viaţa. Din fericire, unul dintre ei au reuşit să apeleze la 112, iar primii care au intervenit au fost salvatorii din Jurilovca, în frunte cu primarul Eugen Ion.

Iată ce povesteşte acesta, în calitate de şef al echipei de salvatori formată din localnici cu suflet mare:

Povestea unei misiuni de salvare

„Am încheiat cu bine, mulțumim lui Dumnezeu, o operațiune de salvare contra cronometru, pe întuneric, pe lacul Razelm. Puțin înainte de miezul nopții am primit un apel de urgență, fiind anunțați că un grup de turiști se află în dificultate. Unii erau pe mal, în zona capului Doloșman, alții pe apă, cu 3 caiace.

Reușiseră să apeleze 112, iar cei de-acolo, la rândul lor ne-au apelat. Nu am stat pe gânduri. Noi, cei de aici, știm ce înseamnă lacul Razelm, mai ales noaptea.

În șalupa condusă cu viteză de Liviu Popovici spre locul semnalat, recunosc, m-am rugat.

Povestea a fost așa: erau 5 persoane, 2 au rămas pe mal, pe plajă de nisip, 3 au pornit cu caiacele pe apă. Vremea s-a schimbat brusc când erau deja în larg, între capul Doloșman și insula Bisericuța. Vântul a început să sufle cu putere. Doi au reușit să vâslească și să ajungă la mal, dar caiacul celui de-al treilea a fost răsturnat de valuri.

Din fericire, omul era echipat corespunzător și a rezistat pe toată perioada până ceilalți au apelat 112. Nouă ne a luat cam 12-14 minute de la apel să ajungem la el.

La scurt timp au ajuns și ambulanta SMURD de la ISU Delta și polițiștii de la postul Jurilovca, care au preluat turistul pentru evaluarea medicală, iar noi am pornit spre casă. Sunt liniștit că am avut o operațiune de salvare fără victime.

Ajutați-ne, ca să vă putem ajuta în caz de nevoie!

Totuși, vreau să atrag atenția tututor turiștilor: Razelmul e un lac superb, dar capricios.

Vă rog să vă luați toate măsurile de precauție, dacă ieșiți pe apă: consultați prognoza meteo, pe ore; echipați-vă corespunzător; anunţaţi pe cineva de pe mal în ce zonă mergeți și cât intenționați să stați.

Ajutați-ne, ca să vă putem ajuta în caz de nevoie!” – îndeamnă primarul salvator pe toți cei care pot avea nevoie, vreodată, de ajutorul echipei din Jurilovca.

Final fericit! Salvatorii au mai bifat o reușită

Vara sau iarna, salvatorii din Jurilovca conduși de Eugen Ion, au salvat multe vieți, indiferent că a fost zi sau noapte, vânt sau arșiță, furtună sau cer senin. Aceștia au intervenit cu tehnica din dotare, la fel ca și acum, s-au aruncat în flăcări sau au sărit în valuri, doar din dorința de a-și ajuta semenii în necaz. Faptele spun tot! Astfel de oameni nu mai au nevoie de altă prezentare, scrie TulceaNoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel