Data publicării:

Un alpinist român a murit în Alpii italieni

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @wirestock
FOTO: Freepik @wirestock
Doi alpiniști, un român și un german, au fost găsiți morți în Alpii italieni.

Doi alpiniști au fost găsiți morți, duminică, în Alpii italieni, pe masivul Ortler (3.905 metri). Unul dintre ei este un român de 35 de ani, stabilit în Italia, iar celălalt un cetățean german, cu domiciliul în Munchen, în vârstă de 46 de ani, scrie rador.

Potrivit sursei menționate mau sunt încă doi răniți, care au fost preluați de un elicopter, după un accident în lanț care i-a antrenat pe cei patru alpiniști, după ce unul dintre ei a alunecat de pe creastă pe un traseu destul de ușor.

La fața locului s-au deplasat echipa de salvare montană și elicopterele de salvare de la Elisondri, Pilikan 3 și Guardia di finanza, scrie Agenția ANSA.

Alpinist rănit grav, tot în Italia

Sâmbătă după amiază, tot în Italia, un alpinis și-a pierdut aderența în timp ce se afla pe frânghie și a căzut pe versantul Teramo al Gran Sasso.

Tehnicienii de la stația din Teramo a Corpului Național de Salvare Alpină au fost au venit în ajutorul celor doi alpiniști din Roma. Acest lucru a fost raportat pe site-ul emmelle.it.  

Unul dintre cei doi, primul din cordoane, și-a pierdut aderența, zburând în gol și izbindu-se violent de perete.

Însoțitorul său, nevătămat, a reușit să alerteze echipa de salvare, care a sosit la fața locului cu un elicopter din L'Aquila.

O tragedie care survine la doar câteva ore după moartea unui profesor universitar din L'Aquila, care a alunecat vineri în timpul unei drumeții.

Citește și: 80% din ghețarii Italiei riscă să dispară în următorii 40 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel