Data publicării:

Un agent imobiliar indignat spune despre chiriașii din București că sunt „nemulțumiți și plini de fițe". De ce consider că n-are dreptate

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @jcomp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @jcomp
Un agent imobiliar care a trăit foarte mulți ani în străinătate și care acum lucrează în București și-a exprimat indignarea pe pagina de Facebook. 

Într-un grup de Facebook dedicat chiriilor, acesta și-a exprimat nemulțumirea față de atitudinea chiriașilor din București despre care a scris că sunt „plini de fițe" și nu au „simțul respectului". El a făcut referire doar la atitudinea chiriașilor, fără să vorbească despre atitudinea agenților imobiliari și a proprietarilor care, de multe ori, lasă de dorit, fără să vorbească despre comisioanele aberante pe care le percep agenții imobiliari sau prețurile foarte mari ale chiriilor care, de cele mai multe ori, sunt nejustificate.

Agentul imobiliar a uitat să facă referire la faptul că prețurile chiriilor sunt, în general, percepute în euro și acestea cresc constant chiar dacă salariile rămân aceleași. De asemenea, mulți proprietari refuză să investească în proprietăți și, cu toate acestea, percep sume colosale, motivația fiind mereu aceeași: „Acesta e prețul pieței.

„Oameni mai nemulțumiți și plini de fițe ca în Bucureștiul ăsta nu am mai întâlnit în viața mea până acum.

Jumate din viață am trăit în afara, și credeți-ma mulți oameni nu au absolut simțul respectului, simțul discernământului sau măcar claritate în ceea ce caută.

Lucrez de o perioada bună în imobiliare, iar sistemul din București este cu siguranță foarte diferit de cel dinafară. Am învățat multe și pe aici, dar ceva ce mi se pare incredibil de înțeles sunt oamenii și modul lor de gândire.

In 10 zile am fost la 12 vizionari, am discutat cu diferiți properitari care ce să vedeți erau foarte de treabă și am apreciat asta foarte mult.

Dar când vine vorba de chiriași, e dezastru frate !", a scris agentul. 

„Când îi aud pe unii că vor ceva nou în Unirii mă apucă râsul și plânsul în același timp"

Agentul ajunge chiar să se contrazică. Acesta susține că oamenii vor să găsească chirii, în zona centrală, la prețuri foarte accesibile, ceea ce e de neconceput, după părerea sa, deoarece vorbim de zona centrală. Ulterior, acesta spune că "Mulți proprietari nu au investit și nici nu au intenția să investească în locuințe din centru". Deci oamenii au așteptări nejustificate. Adică este normal să plătească sume enorme pentru niște locuințe în care proprietarii refuză să investească. 

„Nu ai cum sa mergi la vizionare, să te înțelegi bine cu proprietarul, să se ajungă la o negociere la un preț mult mai jos de prețul cerut inițial, să te și aștepte 5 zile că nah te credem important ca client și când spunem ceva așa facem. Și tu a doua zi să îmi scrii mesaj că nu mai vrei fiindcă geamurile sunt mici, când defapt nu sunt.

Sau sa avem programare la o anumită ora, și tu să te prezinți la adresa cu o oră înainte iar exact când am ajuns la întâlnire să îmi scrii că ai o urgență și trebuie să pleci. Saaaau să îmi spui că nu îți place culoarea la gresie sau faianță, ca și cum ai cumpăra apartamentul ăla.

Saaau să nu aveți habar de preturile care sunt defapt pe piață și să aveți așteptarea să găsiți ceva modern, nou sau lux la 200 de euro. Like wtf ?! Mi se pare aberant că oamenii nu au nici o legătură cu realitatea, și cu toate astea ba se plâng ba se așteaptă să găsească ceva wow pe 2 lei. Nu exista pur și simplu o balanta intre realitate și economia țării.

Eu înțeleg perfect că salariile sunt de jenă și că nu permite bugetul, dar nu aveți cum să vă așteptați să găsiți ceva extraordinar de fain la un buget care nu se încadrează deloc pe prețul pieței. Incercati să vă puneți niște întrebări înainte și să vedeți care sunt defapt preturile în jur in baza la zonă. Nici un proprietar nu v-a accepta ca voi sa plătiți 200 de euro pe un apartament de 2 camere in zona centrală. Unii visați prea mult. Mai ales sa fie și nou. Multi proprietari nu au investit și nici nu au intenția să investească în locuințe din centru.

Când îi aud pe unii că vor ceva nou in Unirii mă apucă râsul și plânsul în același timp.", a scris agentul imobiliar. 

„Înțeleg că mulți au ceva cu agenții imobiliari"

„Să nu mai vorbim de respect și bunul simt. Cu toate că înțeleg că mulți au ceva cu Agenții imobiliari, și oamenii cred că nu pot avea încredere în ei și că fac muncă degeaba sau că sunt niște oameni doar pentru bani. Fiindcă da, vă înțeleg am fost și eu în ipostaza asta și nu am înțeles inițial cum sa dai niste bani la cineva când poți singur sa cauți ceva.

Cu toate astea piata e mare și sunt cerințe diferite pentru oameni diferiți. Nu toți Agentii Imobiliari sunt nașpa și au intenții urâte. Am lucrat în situații unde da, se mintea mult și se făceau lucruri de zero lei și de asta am plecat. Dar asta nu înseamnă că trebuie să am ură sau sa desconsider timpul și efortul unei persoane. Am stat ore in sir și zile la telefon și în trafic pentru foarte multe persoane. Încercând să le ofer exact ceea ce căutau și să îi văd fericiți. Este timp și energie dedicată la fiecare în parte, și asta nu ar trebui sa fie ceva de neglijat. Fiecare dintre noi ne ocupam cu ceva anume și timpul fiecăruia este esențial și valoros.

Mi-aș dori mult sa se schimbe anumite perspective asupra multor lucruri in Romania asta. Cred că acolo unde există rău, va exista mereu și bine. Daca majoritatea sunt niște oameni de doi lei, nu înseamnă că nu există și oameni de suflet care au intenția de a va mulțumi și a va oferi respect.

Așa cum eu îmi organizez timpul și energia pentru tine ca și fac posibilul, și eu aștept același respect înapoi.

Este foarte urât să vezi cum majoritatea oamenilor gândesc cu vorba spusa de altora și cred că ce se spune în jur este adevărat. In loc să schimbe modul de a vedea lucrurile și a crede că oricând, oriunde in lume există și oameni care fac lucruri din suflet. Și cu toții meritam sa fii respectați.", a scris agentul imobiliar într-un grup de Facebook dedicat chiriilor. 

2. -imagine fara descriere- (chirie-11_03665300.jpg)

3. -imagine fara descriere- (chirie2_78234800.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel