Un agent de poliţie a fost arestat preventiv pentru trafic şi deţinere de droguri de mare risc. IPJ Mureș se "delimitează ferm"
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: DIICOT / Poliția Română
Sursa Foto: DIICOT / Poliția Română
Un agent de poliţie şi un alt inculpat au fost arestaţi preventiv pentru că ar fi deţinut, vândut şi oferit droguri de mare risc (cristal), în timp ce Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş se delimitează de orice acţiuni care nu concordă legea.

"La data de 09.04.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus reţinerea a doi inculpaţi (unul având calitatea de agent de poliţie) şi măsura controlului judiciar faţă de alt inculpat, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, deţinere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioadă mai 2023 - aprilie 2024, aceştia au deţinut, vândut şi oferit, la date şi împrejurări diferite, droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) şi substanţe cu efect psihoactiv (2-CMC) către consumatori de pe raza judeţului Mureş. În aceeaşi zi, au fost puse în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate o cantitate de drog de mare risc (3-CMC) obiecte purtând urme de substanţă, precum şi alte mijloace de probă. Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş cu propunerea de arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor doi inculpaţi reţinuţi", a arătat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

"Instituţia noastră se delimitează ferm de orice comportamente sau acţiuni necorespunzătoare"

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş spune că agentul a fost pus la dispoziţie, urmând ca, în funcţie de evoluţia anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri conform legii.

"Menţionăm faptul că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a fost informat de către D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Mureş cu privire la faptul că, faţă de un angajat al instituţiei, a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. În conformitate cu prevederile legale, până la acest moment, cel în cauză a fost pus la dispoziţie, urmând ca, în funcţie de evoluţia anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege. Precizăm că acţiunea din data de 9 aprilie 2024 a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş. De asemenea, instituţia noastră se delimitează ferm de orice comportamente sau acţiuni necorespunzătoare, care aduc atingere valorilor acesteia şi nu sunt în concordanţă cu legea. Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege", a arătat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

IPJ Mureş a precizat că va susţine toate activităţile specifice procedurilor penale pentru deservirea intereselor justiţiei şi are ca deziderat funcţionarea sistemului doar cu poliţişti integri şi profesionişti.

"Activitatea infracţională a angajatului I.P.J. Mureş a fost documentată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., Poliţia Română fiind prima interesată de a face curăţenie în rândul personalului propriu", a mai arătat IPJ Mureş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel