Un afiş de promovare pentru un album al lui Demi Lovato, interzis în Marea Britanie pentru că ofensează creştinii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Demi Lovato
Facebook Demi Lovato
Demi Lovato îşi promovează noul album în Marea Britanie, însă nu fără probleme. 

Un afiş de promovare a noului album al cântăreţei Demi Lovato, în care aceasta stă întinsă pe o saltea în formă de crucifix purtând o ţinută în stil bondage, a fost interzis în Marea Britanie pentru că este ofensator la adresa creştinilor, informează site-ul BBC.

Titlul noului album al cântăreţei ("Holy Fvck") face o aluzie clară la o înjurătură şi, împreună cu posterul, leagă sexualitatea de un simbol sacru, a constatat autoritatea de supraveghere a publicităţii din Marea Britanie (Advertising Standards Authority, ASA).

De cealaltă parte, casa de discuri britanică Polydor Records a insistat că este vorba despre o ilustraţie concepută pentru promovarea albumului şi că nu o consideră ofensatoare.

Afişul a primit patru plângeri şi a fost îndepărtat după patru zile.

ASA a precizat că a primit plângeri legate de "imaginea doamnei Lovato legată, într-o ţinută de tip bondage, în timp ce stă întinsă pe o saltea în formă de crucifix".

Cântăreaţa se afla "într-o poziţie cu picioarele legate într-o parte, care aminteşte de Hristos pe cruce", a adăugat ASA.

Împreună cu titlul albumului, ASA a constatat că afişul "poate fi văzut ca făcând legătura între sexualitate şi simbolul sacru al crucifixului şi răstignire", ceea ce ar putea jigni grav creştinii.

Cel de-al optulea album al lui Demi Lovato, lansat în august 2022, documentează călătoria ei complicată prin dependenţa de alcool şi de droguri, problemele de sănătate mintală, tratamentul şi recuperarea.

Vedeta a început să îl compună după o internare voluntară la dezintoxicare în decembrie 2021.

Lovato nu este prima cântăreaţă care stârneşte controverse în cercurile religioase. Videoclipul "Like a Prayer" al Madonnei a fost condamnat de organizaţiile creştine ca fiind blasfemator atunci când a fost lansat în 1989. Acesta o arăta pe cântăreaţă dansând în jurul unor cruci în flăcări şi sărutând o figură neagră asemănătoare lui Hristos într-o biserică.

ASA a primit, de asemenea, plângeri conform cărora afişul de promovare a albumului lui Demi Lovato a fost amplasat în mod iresponsabil, unde putea fi văzut de către copii. Acesta a fost afişat în şase locaţii din Londra înainte de a fi îndepărtat pe 23 august 2022.

ASA a hotărât că afişul nu trebuie să mai apară în forma reclamată decât dacă a fost targetat în mod corespunzător, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel