Un adolescent din Turcia, arestat după ce i-a desenat o mustaţă lui Erdogan, pe un afiş de campanie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Recep Tayyip Erdogan
Foto: Recep Tayyip Erdogan
Un adolescent din Turcia a fost arestat după ce i-a desenat o mustaţă lui Recep Tayyip Erdogan, pe un afiş de campanie.

Un adolescent în vârstă de 16 ani din Turcia a fost arestat şi încarcerat marţi seara pentru că i-a desenat o mustaţă preşedintelui Recep Tayyip Erdogan pe unul dintre afişele sale de campanie, informează presa turcă, relatează AFP.

Potrivit mai multor mass-media apropiate de opoziţie, precum cotidianul BirGun, Cumhuriyet şi postul privat de televiziune Halk TV, liceanul din Mersin, pe coasta de sud-est a ţării, a fost acuzat că a "desenat cu pixul o mustaţă ca a lui Hitler şi a scris mesaje jignitoare" pe un afiş cu şeful statului, care fusese lipit lângă locuinţa băiatului, relatează Agerpres.

Adolescentul a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere, a precizat presa. El a fost reţinut la locuinţa familiei şi audiat de brigada pentru minori. Tânărul a "recunoscut că a desenat mustaţa", însă a negat că ar fi scris mesajele pe afiş.

Adolescentul, inculpat imediat pentru "insultarea preşedintelui"



Adus în faţa procurorului, adolescentul a fost inculpat imediat pentru "insultarea preşedintelui" şi încarcerat la centrul pentru minori de la închisoarea din Tarsus, în apropiere de Mersin, potrivit Halk TV.

Recep Tayyip Erdogan, aflat la putere de 20 de ani, a fost reales pe 28 mai cu 52% din voturi, în cel de-al doilea tur de scrutin, pentru un nou mandat prezidenţial de cinci ani.

"Insultarea preşedintelui" este una dintre cele mai frecvente acuzaţii formulate în Turcia şi a fost pronunţată de 16.753 de ori în 2022, potrivit statisticilor Ministerului Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel