Un adolescent de 15 ani s-a sinucis după ce a rămas orfan, în Australia
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ / Imagine de Anemone123 de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Anemone123 de la Pixabay
Un adolescent aborigen, în vârstă de 15 ani, și-a pus capăt zilelor după ce a rămas orfan şi a ajuns într-o casă sărăcăcioasă, alături de alte 13 persoane.

Adolescentul a fost găsit mort în Perth, Australia, lângă casa comunitară în care stătea alături de 13 persoane. El și-a pus capăt zilelor la patru ani de când mama sa a decis același lucru, lăsând pe drumuri opt copii. Sinuciderea mamei a venit la doi ani de moartea tatălui, în 2015, scrie Daily Mail.

Băiatul de 15 ani a ajuns în casa comunitară a unei femei cu cinci copii, acolo unde, uneori, și 14 oameni dormeau pe saltele sau podea. 

„Situația în care se aflau acești copii era destul de tristă ... Fusese o viață complicată pentru ei. Nu aveau unde se duce, niciun ajutor, niciun sprijin, fără îndrumări. Nimic”, a povestit ea pentru The West Australian.

Din 2017, adolescentul și cei șapte frați ai săi au fost răspândiți între rude și cunoscuți din Australia. Majoritatea dintre ei trăiau în locuințe guvernamentale deja supraaglomerate.

Sora lui, în vârstă de 24 de ani, a spus că „ne-am dus pur și simplu peste tot, diferite case… (nu a existat) niciun sprijin.”

Un avocat a cerut autorităților să acționeze în acest caz, astfel încât frații săi să nu-i urmeze gestul.

„Sunt într-o mare de durere", a declarat pentru Daily Mail Australia, Gerry Georgatos, directorul Proiectului Național de Prevenire a Suicidului și Recuperare a Traumelor, care a precizat că „și-au pierdut părinții și acum și-au pierdut fratele. În opinia mea, sunt într-un pericol devastator”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel