Un adolescent a construit un tuk-tuk din piese reciclate alimentat prin panouri solare
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Un adolescent din Sri-Lanka a construit un tuk-tuk din piese reciclate, care merge cu putere solară. 

Un adolescent de 15 ani din Sri-Lanka și-a valorificat timpul petrecut în carantină și a construit un tuk-tuk din piese reciclabile, care merge cu ajutorul unor panouri solare. Suntharalingam Piranawan, constructorul micului vehicul, a folosit piese care altfel ar fi fost aruncate. Partea cea mai bună este că vehiculul merge, scrie BBC

Un tuk-tuk este un vehicul motorizat pe 3 roți, cu o mică cabină în față, unde stă conducătorul și bănci sau alt tip de locuri în spate, pentru pasageri. Este specific țărilor din sud-estul Asiei. 

Un tuk-tuk construit în 8 luni

Piranawan a petrecut 8 luni pentru a construi vehiculul pe 3 roți și consideră că exemplul său poate fi urmat și de alții. Se declară mulțumit de munca sa. 

„Vor fi mulți alți oameni ca mine. Încercați să folosiți piese și resturi, este satisfăcător. În timpul pandemiei de COVID o astfel de activitate ne poate ajuta să gestionăm stresul”, a spus Piranawan.

Invențiile sunt pasiunea lui Piranawan

Nu este prima invenție a adolescentului. Acesta a mai construit o bicicletă cu putere solară, un sistem de culegere a nucilor de cocos și un răzuitor pentru același fruct. Bunicul lui Piranawan este cel mai mare susținător al său. 

„Am cumpărat șasiu, mânere și roți folosite de la magazinele la mâna a doua, pentru că nu ne putem permite prea multe. Aici, metalul rezidual costă 100 de rupii pe kilogram. Folosim ceea ce ne trebuie și restul îl vindem înapoi la magazin, pentru a minimiza costurile. 

Piranawan plănuiește acum să facă un proiect și mai mare. Vrea să pună pe picioare o mașină care să meargă cu putere solară. 

I-a construit fiului paralizat un schelet robotic

Un tată i-a construit fiului său un exoschelet care să îi permită copilului să meargă. Tatăl este inginer în domeniu roboticii, pe numele său Jean-Louis Constanza, fiul său de 16 ani, Oscar, având o serie de deficiențe fizice care îl împiedică să meargă, scrie BBC. 

Oscar se folosește de un scaun rulant pentru a se deplasa. Dacă dorește să meargă, este de ajuns să spună „Robot, ridică-te”, pentru ca scheletul său să se ridice cu tot cu el în 2 picioare. Jean-Louis este co-fondatorul companiei care produce costumul robotic, invenție care le permite paraplegicilor să meargă pentru câteva ore în  fiecare zi. 

Vezi și: Un tată i-a construit fiului un schelet robotic pentru a-l ajuta să meargă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel