Un academician și invitații lui, nebunie pe manelele de la România TV. Korpos: El e un om foarte serios, un om care ascultă muzică de un anumit nivel / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ioan Korpos
Ioan Korpos
Jurnalistul Ioan Korpos a povestit un episod simpatic cu un academician.

Ziaristul ne-a zis că la Revelionul 2023, un academician i-a dezvăluit că atunci când a dat pe România TV și invitații săi au auzit manele... au început să dea ușor din picior. 

„Mi-a povestit ceva interesant un academician după Revelionul 2023. Este un om foarte serios, un om care ascultă muzică de un anumit nivel, citește foarte mult. Mi-a zis, anul trecut: „Degeaba am vrut să fiu mai elitist cu invitații mei la masă... Când am luat telecomanda și am dat pe România TV... Eu nu ascult manele, dar am văzut că invitații meu dau așa ușor din picior și erau așa cumva rușinați, dar le plăcea... Când i-am văzut așa, le-am zis: simțiți-vă bine! Fiți voi! Bucurați-vă și distrați-vă!” Și oamenii au dansat în casă pe manelele de la România TV”, a povestit Ioan Korpos la DC News.

Mulți români apreciază manelele, dar puțin recunosc, dovadă audiențele uriașe pe care România TV le face de Revelion cu Vali Vijelie, Jean de la Craiova, Nicu Paleru și alți artiști care cântă muzică de petrecere.

Manelele au apărut în România în anii '90 și au devenit un fenomen muzical important. Această muzică a evoluat într-un stil propriu, cu influențe din muzica orientală și balcanică. De-a lungul timpului, manelele au devenit tot mai prezente în „cultura” populară românească. Manelele au fost și sunt încă promovate pe scară largă în mass-media, inclusiv la televizor și pe platforme online. Această expunere constantă poate contribui la creșterea popularității lor.

Cel mai cunoscut cântăreţ de muzică de petrecere de după căderea comunismului, Dan Armeanca, este numit „părintele manelelor". Unii consideră că este dificil să se atribuie unui singur artist sau grup statutul de „părinte" al manelelor deoarece acestea au fost rezultatul unui proces și al contribuției multiplelor talente din acea perioadă.

Artiști precum Adrian Minune, Nicolae Guță, Florin Salam și alții au avut un impact semnificativ în popularizarea manelelor, iar ei sunt adesea asociați cu consolidarea și diversificarea acestui gen muzical în România.

Prima televiziune care a adus manelele la televizor a fost PRO TV

Amintim că manelele au fost promovate de mai multe posturi de televiziune printre care PRO TV, unde maneliștii au fost invitați în diverse emisiuni de divertisment. S-a întâmplat prin anii 1990-2000, când au apărut maneliștii la televizor. Atunci i-a adunat Costi Ioniță pe toți și au ajuns la PRO TV de Revelion.

Iată imagini de arhivă de la PRO TV cu maneliști:

Super Revelionul România TV 2024. Ioan Korpos, culisele celei mai așteptate petreceri:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel