Data publicării:
UMF Iaşi: Înscrierile pentru admitere se fac online, începând de luni
Înscrierile pentru concursul de admitere la toate specializările din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' Iaşi au loc online şi încep luni.
Purtătorul de cuvânt al UMF Iaşi, Ivona Burduja, a declarat pentru Agerpres că înscrierea pentru concursul de admitere se va desfăşura în perioada 17 - 23 iulie şi are două etape, prima constând în completarea formularului de înscriere online până pe 23 iulie, ora 11.00, iar cea de-a doua etapă - în depunerea dosarului de înscriere la Institutul de Anatomie sau la Facultatea de Farmacie, funcţie de studiile pentru care optează fiecare concurent al cărui dosar a fost considerat valid.
'Pentru candidaţii care nu au acces la internet, s-au pus la dispoziţie calculatoare la Biblioteca UMF, din strada Vasile Alecsandri nr. 7, unde pot completa aceste formulare astfel: în perioada 17 - 21 iulie, în intervalul orar 9 - 13, în perioada 22 - 23 iulie, în intervalul orar 9 - 11.
Taxa de înscriere la Concursul de Admitere a rămas la acelaşi nivel cu anii precedenţi. Astfel, la specializările Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Asistenţă Medicală Generală taxa este de 350 de lei, pentru specializările Nutriţie şi Dietetică, Tehnică Dentară, Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare taxa este de 250 de lei, iar la specializarea Bioinginerie de 150 de lei.
Test grilă pentru admiterea la UMF Iași
Concursul de admitere va avea loc în data de 26 iulie, sub forma unui test grilă. Concursul va avea durata de trei ore, cu începere de la ora 10.00. Clasificarea candidaţilor se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 90% va avea nota obţinută la testul grilă, iar 10% media de la Bacalaureat', a declarat Ivona Burduja.
Pentru anul universitar 2017-2018 concursul de admitere se organizează pe domenii de licenţă, la Medicină, Medicină Dentară, ambele facultăţi având durata studiilor de 6 ani, Facultatea de Farmacie, cu durata studiilor de 5 ani, Facultatea de Asistenţă Medicală Generală, cu durata studiilor de 4 ani, Facultatea de Bioinginerie, cu durata studiilor 4 ani, Colegiul de Nutriţie şi Dietetică, cu durata studiilor 3 ani, Colegiul de Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, cu durata studiilor 3 ani, Colegiul de Tehnică Dentară, cu durata studiilor 3 ani.
Locurile pentru anul universitar 2017 - 2018
'Admiterea la studii superioare în Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' din Iaşi, pentru toate ciclurile universitare, atât pentru locurile finanţate de la bugetul de stat, cât şi pentru locurile cu taxă, se realizează numai prin concurs de admitere, în limita locurilor aprobate pentru anul respectiv. Candidaţii din acest an la concursul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' Iaşi vor concura pe acelaşi număr de locuri bugetate ca cel de anul trecut', a precizat Burduja. Potrivit sursei citate, cele 694 de locuri la buget au fost distribuite astfel: 297 la Medicină, 50 la Asistenţă Medicală Generală, două la Nutriţie şi Dietetică, 87 la Medicină Dentară, 30 la Tehnică Dentară, 98 la Farmacie, 70 la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare şi 60 la Bioinginerie Medicală.
'Dacă la buget nu sunt surprize, a crescut în schimb numărul de locuri cu taxă în lei şi în valută, cu 95 mai multe decât anul trecut. Cele mai multe locuri cu taxă s-au suplimentat la Medicină, pentru seria în limba engleză - 200 în total, cu 50 de locuri mai mult faţă de anul trecut şi 100 de locuri pentru seria în limba franceză la Medicină Dentară, cu 30 mai multe faţă de cifra aprobată anul trecut', a declarat Ivona Burduja.
Pentru perioada admiterii, UMF Iaşi pune la dispoziţie 80 de locuri de cazare în căminele E5 şi 1 Mai B, tariful de cazare fiind de 50 lei de persoană pe zi. Cererile de cazare se depun la Serviciul Facilităţi studenţi, de la parterul căminului E5, în perioada înscrierilor pentru concursul de admitere, în intervalul orar 9 - 15.00.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News