UMF "Carol Davila" își continuă ascensiunea în Top Shanghai și în 2021
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 02 iun 2021, 18:14
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București înregistrează și anul acesta o nouă performanță academică.

Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București a urcat trepte importante în ierarhia unuia dintre cele mai presigioase clasamente internaționale ale universităților – TOP Shanghai (http://www.shanghairanking.com/institution/carol-davila-university-of-medicine-and-pharmacy). 

Astfel, dacă în 2020 UMF "Carol Davila" s-a poziționat în intervalul 151-200 în domeniul ”Medical Sciences”, pe subiectul  ”Clinical Medicine”, anul acesta , prestigiosul TOP Shanghai îi atribuie o poziție superioară, pe același domeniu și subiect, în intervalul 101-150 . 

“Ascensiunea remarcabilă a Universității noastre în acest prestigios Top internațional se datorează exclusiv comunității academice de la Carol Davila care demonstrează încă odată că rămâne un pilon important în planul cercetării științifice medicale internaționale. În acest context, reiterez faptul că aceste eforturi ale UMFCD dedicate accederii în ierarhiile performanței internaționale devin progresiv comparabile cu cele ale centrelor universitare de top din lume, după cum se poate vedea la o privire de ansamblu în clasamentul actual al TOP Shanghai. Am convingerea că menținând acest trend ascendent vom reuși să ne impunem cât mai curând ca un lider european regional”, a declarat Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rector al Universității de Medicină și Farmacie ” Carol Davila” din București.   

Pentru a fi incluși într-un clasament pe un domeniu, universitățile trebuie să aibă, anual, un număr minim de publicații de cercetare. Pragul de publicare este diferit în funcție de subiectele  pe domenii ale clasamentului. Datele bibliometrice sunt colectate de pe Web of Science și InCites. 

G Ad:

În anul 2020, UMF "Carol Davila"  s-a poziționat în intervalul 151-200 în domeniul ”Medical Sciences”, pe subiectul  ”Clinical Medicine”. 

"Trebuie să susținem eforturile inițiate în ultimii 8 ani, de dezvoltare a capacității de cercetare disponibile în UMFCD. Alături de aceste acțiuni, vom identifica și aplica în următoarea perioadă mecanisme suplimentare de motivare și stimulare ale cadrelor noastre didactice pentru a se implica și mai mult în activitatea de cercetare. Astfel, vom putea menține acest trend ascendent și vom deveni un lider european regional”, spunea atunci Prof. Univ. Dr. Viorel Jinga, Rector al Universității de Medicină și Farmacie ” Carol Davila” din București.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro