Uluitor! O secție de vot a înregistrat 0 % prezență deși erau așteptate la urne 1600 de persoane
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 28 sep 2020, 15:39
WhatsApp
Situație neobișnuită la o secție de vot din localitate Prisăcani, acolo unde la secția deschisă în cadrul școlii din satul Măcărești a fost înregistrată o prezență de... 0%. Potrivit informațiilor apărute în presa din Iași, toți cei 1600 de oameni care ar fi trebuit să-și exprime opțiunea la alegerile din 27 septembrie locuiau la aceeași adresă!

Secţia a fost deschisă pentru o singură adresă, la care „domiciliază” toți cei peste 1.600 de alegători, toţi din Republica Moldova, potrivit Ziarul de Iași.

Situaţia unică s-a înregistrat la Şcoala Gimnazială Măcăreşti, comuna Prisăcani, acolo unde au fost organizate două secţii de votare: 589 şi 590. La prima secţie, prezenţa a fost de 0%, din 1.693 de alegători înscrişi pe listă, iar la cea de-a doua prezenţa a fost de 52%, din 508 de alegători înscrişi pe listă.

Primarul din Prisăcani, Ghiorghi Stanciu, a explicat pentru sursa citată că secția 589 a fost înființată pentru o singură adresă la care au domiciliul 1.693 de alegători, toți din Republica Moldova. Membrii secției de votare 589 ar fi votat la secția la care sunt arondați, respectiv 590 amenajată în aceeași școală.

„Sunt toți cetățeni din Republica Moldova care au primit cetățenie română și ulterior și-au stabilit domiciliul aici, toți figurează la aceeași adresă, care este arondată secției respective. Este o asociație care i-a sprijinit pe aceștia să poată avea domiciliu în Măcărești”, a declarat primarul din Prisăcani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?