Ultimele mesaje transmise de pe Moskva, înainte de scufundare
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
foto captură video Youtube/ Slujbă pentru Nava Moskva
foto captură video Youtube/ Slujbă pentru Nava Moskva
O publicație din Turcia a făcut publice ultimele mesaje transmise de pe crucișătorul Moskva, înainte de scufundare. 

Cercetătorii open source care studiază semnalele electromagnetice din regiune au accesat ultimele mesaje ale navei amiral din flota Rusiei de la Marea Neagră. Într-un videoclip care a devenit viral, se pot auzi semnalele morse emise de Moskva, relatează Super Haber. 

Pe măsură ce încercarea Rusiei de a invada Ucraina devine din ce în ce mai dură, apărarea Ucrainei continuă în aceeași direcție. 

Poziția Moskva a fost dezvăluită printr-un sistem de filtre de căldură, interpretat de datele colectate de la sateliți



Pe baza rapoartelor conform carora ar fi avut loc o explozie gravă și un incendiu incontrolabil pe nava Moskva, cercetătorii au încercat imediat să-i afle poziția. 

Aplicând un filtru de căldură datelor provenite din sateliți, ofițerii de informații open source au indicat locația exactă a navei, care părea că este în flăcări în mijlocul mării.

Cercetătorii s-au concentrat apoi pe crucișătorul Moskva, pentru a identifica semnalele trimise folosindu-se de coordonatele obținute.

În datele pe care le-au obținut examinând semnalele electromagnetice înregistrate de sateliți la frecvența corectă, se aude apelul de ajutor trimis de marinarii din Moscova chiar înainte de scufundarea navei.

Ce s-a întâmplat cu nava militară Moskva

Reamintim că nava militară rusă Moskva, avariată semnificativ în cursul conflictului cu Ucraina, s-a scufundat joi seară în Marea Neagră, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de cotidianul Le Figaro.

"În cursul manevrelor de remorcare spre portul de destinaţie, crucişătorul Moskva şi-a pierdut stabilitatea din cauza daunelor suferite în urma incendiului izbucnit după o explozie a muniţiei. În condiţii de mare agitată, nava s-a scufundat", a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova.

Nava cu lungimea de 186 de metri fusese "grav avariată" în urma unei explozii şi a unui incendiu, iar echipajul de 500 de membri fusese evacuat.

Autorităţile militare ucrainene susţin că au atacat cu rachete de croazieră nava militară care face parte din Flota rusă a Mării Negre. Ministerul rus al Apărării afirmă că explozia produsă la bordul navei a fost accidentală. Nava Moskva urma să fie tractată spre Portul Sevastopol, situat în Crimeea, după incidentul produs joi dimineaţă la aproximativ 100 de kilometri sud de Odesa.

Departamentul american al Apărării confirmase, în urmă cu câteva ore, că nava militară Moskva suferise daune semnificative în urma unei explozii, precizând însă că nu se scufundase, ci se deplasa spre port.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel