Data publicării:

Ultimatum pentru un subprefect USR: Demisia sau demiterea! Diploma de studii ajunge pe masa procurorilor

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay

Funcția înaltă pe care a țintit-o omul USR nu a venit cu beneficii pentru ”omul nou” în politică. Diploma de studii a acestuia ar fi falsă, iar o anchetă ar urma să fie făcută în acest sens.

Vorbim despre subprefectul de Alba, politicianul USR Viorel Rașcovici. În cazul său, ancheta este finalizată, iar concluziile vin să arate că diploma sa de studii superioare nu este valabilă, nu are un timbru de la Ministerul Educației și nu a fost niciodată autorizată de acesta, scrie ziarulunirea.ro

Surse citate de Ziarul Unirea spun că ministrul de Interne, Lucian Bode, i-ar fi cerut demisia lui Viorel Rașcovici. Dacă nu va acționa în acest sens, el ar urma să fie demis, pentru că nu îndeplinește condițiile legale pentru a ocupa funcția de subprefect, adică nu are studii de lungă durată (facultate) finalizate cu o diplomă de licență valabilă și recunoscută de Ministerul Educației. Aceleași surse mai spun că Ministerul de Interne va face o sesizare la parchet, urmând ca procurorii să cerceteze eventualele fapte penale.

Vezi și: Viorel Rașcovici, numit subprefect de Alba, din partea USR, cu tot cu ”problema” din CV

Controversă cu subprefectul USR de Alba, care a primit 11 ani spor de studii superioare. IPJ, contrazisă de propriul document

Noul subprefect de Alba, la propunerea USR Plus, Viorel Rașcovici, a muncit anterior în poliție, unde a ocupat funcții de conducere. Controversa din jurul lui s-a născut cu privire la studii, care ar fi fost efectuate la o ”fabrică de diplome”. Viorel Rașcovici a absolvit în 2005, la fără frecvență, Facultatea de Drept din cadrul ”Universităţii Internaţionale Deschise Tehnoeconomia Europeană – Academia de Tehnoeconomie şi Cooperare Româno-Americană”, universitate privată considerată o ”fabrică de diplome false”, al cărui rector a fost cercetat în mai multe dosare penale, fiind chiar şi reţinut la un moment dat pentru înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii. În 2003, universitatea a fost închisă de ANPC, a contestat decizia în instanță, iar în 2004 a pierdut procesul. Cu toate acestea, universitatea a continuat să funcţioneze până în prezent, asta deși instituţia nu a obţinut niciodată autorizaţie de la Ministerul Educaţiei Naţionale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel