Uită de cafele și de suplimente alimentare. S-a aflat care este cel mai bun aliment pentru creșterea nivelului de energie
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Furnizarea de energie permite corpului dumneavoastră să facă o serie de lucruri importante pentru supraviețuirea sa, inclusiv să continue funcțiile esențiale ale corpului și să ajute activitatea fizică și mișcarea.

Deși este o sarcină importantă, există zile în care te vei simți lent, ca și cum corpul tău nu adună suficientă energie. Există modalități de a ajuta la recuperarea acesteia, cum ar fi suplimentele și exercițiile fizice. 

Anumite alimente și băuturi pot juca, de asemenea, un rol important în a vă asigura că aveți suficientă motivație pe parcursul zilei. Potrivit lui Molly Hembree, un coordonator dietetician de retail pentru Kroger, fructele sunt cel mai bun aliment pentru oferirea de energie. 

Fructele conțin carbohidrați – un tip de macronutrient care se găsește în anumite alimente și băuturi, inclusiv fibre, amidon și zaharuri. După cum a afirmat Clinica Cleveland, carbohidrații sunt nutrienți alimentari esențiali pe care sistemul tău digestiv îi descompune în glucoză pentru a-ți oferi energia necesară pentru a funcționa. Fluxul sanguin absoarbe glucoza și o folosește ca energie pentru a-ți alimenta corpul.

„Carbohidrații sunt sursa preferată de combustibil din dietă a organismului”, spune Hembree. „Zahărul, un tip de carbohidrați, furnizează în mod special energie rapidă celulelor noastre. În loc să ne întoarcem la dulciuri sau bomboane, valorificați puterea zahărului din fructe.”

Care este cel mai bun fruct?

Hembree sugerează că un fruct grozav pentru o creștere a energiei este un măr de mărime medie. Merele sunt, de asemenea, ușoare pentru cei aflați în mișcare și care caută mâncare rapidă.

Merele sunt pline de beneficii, făcându-le un fruct grozav de incorporat în obiceiurile alimentare. Este excelent pentru intestin, ajutând la pierderea în greutate, xîntărind imunitatea.

Potrivit Harvard T.H. Chan School of Public Health, o porție (echivalent cu un măr mediu) conține aproximativ 95 de calorii. De asemenea, conține zero grame de grăsimi, 1 gram de proteine, 25 de grame de carbohidrați, 19 grame de zahăr natural și 3 grame de fibre.

Merele sunt o sursă excelentă de fibre solubile și insolubile. De asemenea, conțin o tonă de vitamina C, o parte utilă în controlul infecțiilor și vindecarea rănilor, care este și un antioxidant puternic care poate neutraliza radicalii liberi dăunători.

Motivul pentru care merele vă oferă un plus de energie odată consumate este din cauza cantității mari de zahăr pe care o conține unul de mărime medie. Merele conțin un tip natural de zahăr simplu numit fructoză. 

Fructoza acționează ca o sursă de energie directă pentru corpul dumneavoastră. Zaharurile și multe fibre din măr vă pot ajuta la echilibrarea zahărului din sânge și vă pot oferi energie susținută fără scăderi ale glicemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel