UEFA, prima reacţie după imaginile cu politicienii la VIP la Macedonia de Nord-Austria
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
UEFA a reacţionat după imaginile cu politicienii români la tribuna oficială de pe Arena Naţională la meciul dintre Macedonia de Nord şi Austria, în timp ce legendele fotbalului românesc stăteau la tribuna a II-a. 

"Pentru fiecare meci de la EURO 2020, majoritatea locurilor din sectorul VIP sunt alocate celor două echipe care se înfruntă la momentul respectiv, în cazul de față Austria și Macedonia de Nord.

Restul locurilor din sectorul VIP sunt împărțite între guvernul local, partenerii comerciali, UEFA, orașul gazdă, federația gazdă și organizatorul local.

Din cauza pandemiei de COVID-19, capacitatea zonei VIP de pe stadionul din București a fost redusă semnificativ. Din acest motiv, invitațiile primite de Federația Română de Fotbal și organizatorul local (n.r Primăria București) au fost în număr limitat.

UEFA va discuta cu Federația Română de Fotbal pentru a găsi o soluție, astfel încât să vedem cât mai multe legende ale fotbalului în tribuna oficială la următoarele meciuri", a răspuns UEFA, pentru Digi Sport.

Vâlcu nu îi reproşează nimic lui Burleanu 

"De ce nu îi reproşez nimic lui Răzvan Burleanu în scandalul aşezării oficialilor la tribuna oficială şi neaşezarea fotbaliştilor din Generaţia de Aur acolo? Păi Răzvan Burleanu are meritul principal pentru jucarea meciului Macedonia de Nord - Austria la Bucureşti. Dacă nu era Răzvan Burleanu şi preşedintele FRF ar fi fost, cum ne aşteptam cu toţii, Gică Popescu, cred că meciul ar fi fost România - Austria. Nu Austria - Macedonia de Nord", a comentat Val Vâlcu. 

"Campionii noştri au fost umiliţi, încă o dată. Despre ce e vorba... Am găzduit şi noi un meci al EURO şi acest moment ar fi trebuit să fie de maximă  importanţă, aşa cum aţi văzut cu toţii. Meciul ca meciul, nu putem influenţa şi nici nu trebuie să influenţăm un meci, însă faptul că eşti gazdă al unui astfel de meci, deci cu o vizibilitate uriaşă, în momentul respectiv ce faci? Ce pui în vitrină? Este o ocazie excelentă pentru a-ţi face PR, pentru a-ţi face imagine sau este o ocazie excelentă pentru a te face de râs? Ei bine, în România, ne-am făcut de râs.

La tribuna oficială, acolo unde erau foarte mulţi ochi, i-am avut în tribuna oficială pe Ludovic Orban, printre alţii, pe doamna Anca Dragu, pe Nicușor Dan, Dan Barna. Nomenclaturiştii de astăzi, cei care, astăzi, sunt baștanii României au stat în tribuna oficială. Unii dintre cei mai importanţi campioni ai României - Gică Hagi, Gică Popescu, Dorinel Munteanu - au stat la tribuna a doua. De ce este aşa de grav ce s-a întâmplat? Pentru că este, din nou, genul acela de aroganță pe care noi o vedem în România", a spus Mihai Gâdea, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel