UE vrea să interzică toate motoarele pe combustibili fosili până în 2025. Reacția comercianților automotive
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 02 Martie, 15:22
Pixabay
Comisia Europeană urmărește interzicerea mașinilor care funcționează pe baza combustibililor fosili până în 2025. 

Comisia Europeană urmărește interzicerea mașinilor cu motoare pe benzină, GPL sau motorină. Propunerea vizează mai ales mașinile care se supun standardului Euro7, Uniunea asigurându-se astfel că autoturismele rămân în parametrii prevăzuți și în același timp Europa poate respecta termenii tratatului Green Deal, informează Euractiv. Detaliile sunt încă discutate de oficiali.

VDMA, o asociație comercială germană care reprezintă companiile din industia ingineriei mecanice, susține că măsura este aberantă. „Propunerea pentru reglementarea motoarelor Euro7 discutată până acum pune în pericol lanțurile de valori comerciale dincolo de industia constructoare de mașini conducând la o interzicere de facto a mașinilor și a autoutilitarelor care merg pe combustibili fosili. Europa nu își poate permite asta”, a mai adăugat în comunicat asociația. 

Combustibili electronici pot fi creați prin electricitatea furnizată de surse regenerabile. Este și cazul hidrogenului lichid, care însă are un cost foarte mare de producție, asemenea altor combustibili sintetici și necesită o cantitate foarte mare de energie regenerabilă pentru a avea o amprentă de carbon zero. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro