Urmărește emisiunea live
UE, război digital cu SUA şi China. Ilan Laufer la Fox News: Toate companiile vor fi afectate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ilan Laufer, fost ministru în Guvernul PSD şi actual co-preşedinte al Platformei Social Liberale, a dat un interviu pentru Fox News, cu privire la noile reglementări din domeniul online la nivel european. 

Acesta a afirmat că măsurile pe care Uniunea Europeană vrea să le impună asupra mediului online sunt o pregătire pentru un război digital cu SUA şi China. UE vrea să impună un supracontrol asupra inteligenţei artificiale la nivel european, incluzând aici Google şi Apple, dar şi impunerea unui sistem de recunoaştere facială, conform Fox News. 

"Cred că toată lumea trebuie să înţeleagă trei lucruri înainte de a avea o idee clară asupra situaţiei: 

1. Reglementările asupra inteligenţei artificiale vor schimba întreaga industrie online în UE, lucru negativ pentru piaţa globală. 

2. Când inventezi reguli, inventezi şi pieţe noi, deci jucătorii mari trebuie să se adapteze. Astfel, apar costuri mai mari. Deci se creează o politică împotriva dezvoltării economiei SUA. 

3. Jucătorii mari de pe piaţă vor vedea noi costuri, pentru că trebuie să introducă un supracontrol. Scad profiturile automat. ", a declarat Ilan Laufer la Fox News. 

România, partenerul SUA în UE

"Dacă reglementările vor rămâne, vor afecta negativ toate afacerile din lume. Acum cred că UE încearcă să găsească o metodă pentru a se pregăti de un război digital cu SUA şi China, dar afectează întreaga piaţă europeană, inclusiv afacerile mici. 

România poate fi un partener pentru SUA, pentru că putem schimba câteva lucruri. Este clar că SUA are nevoie de un partener puternic în UE, iar cum România este un partener strategic pentru SUA, acesta este drumul pe care cred că trebuie să mergem. Pentru că noi putem să încercăm să schimbăm câteva dintre reglementările UE.", a mai spus Ilan Laufer. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel