Data publicării:

UE începe negocierile de aderare cu Republica Moldova. Dan Motreanu: Sunt convins că vom fi împreună în UE

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Dan Motreanu (PNL) susține că începerea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova și Ucraina reprezintă un moment istoric pentru românii de peste Prut. 

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu este de părere că aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană le va oferi românilor de peste Prut un trai mai bun. 

„Moment istoric pentru românii de peste Prut! Consiliul European a decis începerea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova și Ucraina. Decizia Consiliului European vine la o zi după ce o rezoluție în acest sens a fost adoptată de Parlamentul European. M-am numărat printre inițiatorii rezoluției, alături de mai mulți colegi europarlamentari.

Aderarea Republicii Moldova de UE le va permite românilor de peste Prut să aibă o viață mai bună. Sunt convins că vom fi împreună în UE și sper să trăim cât mai repede acest moment. Autoritățile din Republica Moldova au mers pe calea reformelor, în ciuda situației dificile în care se află, într-o perioadă cumplită, cu un război la granițe și confruntându-se cu o criză economică dură.

2. -imagine fara descriere- (dan-motreanu-am-solicitat-prelungirea-folosirii-fondurilor-europene-pana-in-2025-2_57931800.jpg)

În calitate de europarlamentar, m-am implicat în demersurile de sprijinire a Republicii Moldova. Și în luna octombrie, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care solicită începerea negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la sfârșitul anului. Și atunci m-am numărat printre inițiatorii proiectului de rezoluție, alături de mai mulți colegi europarlamentari.

Asistența macrofinanciară pe care am aprobat-o în Parlamentul European pentru Republica Moldova este în valoare de 295 de milioane de euro.", a scris Dan Motreanu pe pagina de Facebook. 

3. -imagine fara descriere- (dan-motreanu-fb_85979900.jpg)

Sursă foto: Dan Motreanu Facebook 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel