UE, cel mai mare importator de clone. Ce consumă oamenii fără să știe
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 20 ian 2014, 10:17
WhatsApp

Pentru că au pierdut startul în biotehnologie, statele europene au tolerat sau chiar încurajat o campanie anti-OMG, întinsă pe decenii.

[caption id="attachment_413048" align="aligncenter" width="600"] Bananele pe care le mâncăm astăzi sunt clone[/caption]

În ciuda evidențelor științifice, legendele despre plantele modificate genetic fac din continentul nostru cel mai mare poluator în agricultură și zona cu cele mai mari prețuri la alimente. Însă, europenii consumă, fără să știe și fără să le facă rău, cele mai mari cantități de clone din lume.

Bananele pe care le găsim în magazine sunt doar niște clone. După cum toată lumea a observat, aceste fructe au dimensiuni aproape uniforme și nu au semințe vizibile. Bananele din magazine provin din soiul Cavendish, un soi creat artificial de către om. O banană “neclonată” are, așa cum se vede în imaginea de mai jos, semințe vizibile.

Iată și alte lucruri interesante despre banane

Culoarea de un galben viu a bananelor este, de fapt, un efect secundar al coacerii lor artificiale în camere speciale.

Bananele nu cresc în copaci. Și aceasta pentru simplul fapt că bananierul nu este un copac, ci o plantă ierboasă, scrie Webcultura.

Bananele pot binedispune și pot ajuta persoanele care se luptă cu depresia.

Bananele vă pot scăpa de mahmureală: dacă puneți într-un mixer lapte și banane, iar apoi îndulciți amestecul cu miere, efectele pot fi miraculoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?