Data publicării:

UE a anunțat triplarea ajutorului umanitar pentru populația din Gaza

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @ganzevayna1
FOTO: Freepik @ganzevayna1
UE va tripla ajutorul umanitar pentru populația din Fâșia Gaza, până la 75 de milioane de euro, a anunțat șefa CE, Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a anunțat triplarea ajutorului umanitar pentru populaia din Fâșia Gaza, până la 75 de milioane de euro, potrivit unei postări făcute de aceasta pe platforma X, fostă Twitter.

"Comisia va crește imediat actuala sumă alocată pentru ajutorul umanitar destinat Fâșiei Gaza cu 50 de milioane de euro. Aceasta va aduce totalul la peste 75 de milioane de euro.

Vom continua cooperarea strânsă cu ONU și agențiile sale pentru a ne asigura că acest ajutor ajunge la cei în nevoie din Fâșia Gaza.

Comisia susține dreptul Israelului de a se apăra împotriva teroriștilor Hamas, cu respect deplin față de dreptul umanitar internațional. Lucrăm intens pentru a ne asigura că civilii nevinovați din Gaza beneficiază de sprijin în acest context”, a scris președinta CE după o discuţie cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Amintim că atacul sângeros lansat în 7 octombrie de mișcarea islamistă palestiniană Hamas asupra sudului Israelului s-a soldat cu moartea a peste 1.300 de israelieni, în cea mai mare parte civili, și 3.200 de răniţi, în timp ce 120 de civili au fost luați ostatici și duși în Fâșia Gaza.

În rândul palestinienilor s-au înregistrat până acum 2.215 de decese.

Luni, Israelul a impus un ”asediu total” asupra Fâșiei Gaza, privată de atunci de aprovizionarea cu apă, electricitate și alimente, și pregătește o operațiune terestră contra teroriștilor Hamas, ordonând populației civile palestiniene să se îndrepte către sudul enclavei, scrie Agerpres.

Citește și: Israelul se pregătește de o operațiune terestră semnificativă în Gaza (Reuters)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel