Udrea: Ponta din urmă cu un an ar trânti cu voioșie actualul Guvern
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
elena-udrea
elena-udrea

Deputata PDL Elena Udrea, în urma unui exercițiu comparativ al moțiunii de cenzură a USL care a dus la căderea Guvernului Ungureanu și ceea ce susține astăzi premierul Victor Ponta, afirmă că "șeful PSD din urmă cu un an ar trânti cu voioșie Executivul USL de acum" și că are impresia că îl aude pe Emil Boc, când îl aude pe actualul prim-ministru vorbind. 

Elena Udrea comentează pe blogul personal cum s-a modificat, în prezent, modul de raportare a premierului Victor Ponta față de lucruri pe care le critica în trecut. "Câtă diferență poate aduce un an în raportarea unui om politic față de unele subiecte! (...) Făcând un exercițiu comparativ între lucrurile pe care le critica Victor Ponta în moțiunea de cenzură care a doborât Guvernul Ungureanu și ideile pe care le susține astăzi, ajungem la concluzia că șeful PSD din urmă cu un an ar trânti cu voioșie Executivul USL de acum", a scris fostul ministru al Dezvoltării pe blog.

Elena Udrea amintește în continuare că înainte de a câștiga toate alegerile din 2012, liderii Opoziției de atunci "se opuneau deciziei de exploatare a gazelor de șist și criticau ideea privatizării unor companii de stat, soluției de rezolvare a problemei de la UMF Târgu-Mureș și criticau o presupusă alocare pe criterii de coloratură politică a unor fonduri pentru administrațiile locale". Acum, cel care a ajuns între timp prim-ministrul României "face exact ce critica în urma cu un an": se preocupă de privatizarea mai multor companii de stat – inclusiv din domeniul energetic, îl avertizează pe ministrul Mediului să nu ia în seamă campaniile de presă împotriva exploatării gazelor de șist, îl atenționează pe ministrul Educației să pună în aplicare acordul între profesorii maghiari, cei români și studenții de la UMF Târgu-Mureș, iar cele mai multe dintre proiectele de dezvoltare a infrastructurii derulate de administrațiile locale din țară sunt condiționate de apartenența la USL, a explicat fostul ministrul al Dezvoltării, amintind că, în mandatul său, "niciodată fondurile nu s-au alocat pe criterii politice", mărturie stând e-mail-urile sau scrisorile de mulțumire din partea mai multor primari liberali și pesediști.

Răspunsurile Elenei Udrea 

În urma unei analize mentale a ceea ce ar fi putut duce la o astfel în schimbare în raportarea premierului față de problemele pe care critica în trecut, Elena Udrea susține că a găsit trei variante de răspuns: " a) Premierul este șantajabil (așa explica anul trecut motivele pentru care PDL susținea acele măsuri). b) Premierul îi place să se răzgaândească și se poziționează în funcție de direcția din care bate vântul percepției publice. c) Victor Ponta începe să înțeleagă că are responsabilități față de România și nu poate trata totul în cheie politicianistă".

Deputata democrat-liberală a mai făcut o constatare: "ascultându-l pe Victor Ponta acum, am impresia că îl aud pe Emil Boc. Așa se face că multe dintre măsurile pe care le promisese în mod cert acum ar mai fi posibile “cu condiția să avem banii necesari” sau „cu condiția ca evoluția economică să fie bună” – ultimul exemplu în acest sens, intenția de a reduce TVA-ul. Și-o fi dat și el în sfârșit seama că una e când stai pe margine și critici și alta când trebuie sâ guvernezi?", se întreabă ironic, Elena Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel