Udrea: PDL să aleagă un nou drum. Guvernul USL ne va băga în recesiune
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Deputatul democrat-liberal Elena Udrea explică pe blogul personal motivele "extrem de importante" pentru care PDL trebuie să fie foarte pregătit pentru a prelua puterea de la Guvernul USL, care, în 2013, va aduce România în recesiune. "Este foarte important drumul pe care partidul îl va alege la Convenția Națională din 23 martie", susține fostul ministru al Dezvoltării, care a anunțat recent că va candida pentru șefia PDL.

Consemnând faptul că rezultatele publicate de Institutul Național de Statistică, privind evoluția economiei românești în 2012, sunt dezastruoase, creșterea fiind de doar 0,2% față de anul precedent, Elena Udrea susține că "lipsa de soluții a Guvernului Ponta, ascunsă în spatele populismului discursiv, deja ne afectează pe toți". "De unde România se plasa în 2011 pe locul 4 în topul creșterilor economice din Uniunea Europeană, cu un avans de 2,2%, USL-ul ne-a aruncat spre coada clasamentului", a scris Elena Udrea, pe blogul personal.

Potrivit fostului ministru al Dezvoltării, motivele principale ale acestei "căderi neașteptate ale economiei românești sunt scăderea investițiilor, gradul redus de absorbție al fondurilor europene și instabilitatea politică", vinovații fiind Guvernul Ponta și USL.

După felul în care Guvernul Ponta acționează, Elena Udrea prevede, deși "își dorește foarte mult să se înșele", că Romania va reintra în recesiune în 2013 și va exista contracție economică. Vina pentru tot ceea ce se întâmplă le aparține exclusiv celor aflați la Putere, consideră Elena Udrea, adăugând că "minunea pe care o așteptau românii nu se va produce. Un afon economic, așa cum este Victor Ponta, cu un Guvern supradimensionat, va băga România în recesiune", este de părere deputatul PDL, care spune în continuare că, adăugând și "perspectiva creșterii masive a alimentelor, vom vedea că avem toate șansele să asistăm la o criză socială de proporții".

Toate aceste "câteva motive" ar trebui să pună în gardă PDL pentru ceea ce se va întâmpla pe scena politică, își avertizează Elena Udrea colegii de partid.  "Iată câteva motive extrem de importante pentru care PDL trebuie să-și aleagă un nou drum și să-și ia in serios rolul de opoziție. Iată de ce trebuie să venim cât mai repede cu o viziune pentru România care să ofere o alternativă reală la USL. În ritmul acesta, cu un dezastru economic deja prezent și un dezastru social care urmează, șansa PDL se va ivi destul de curând. Trebuie să fim foarte pregătiți – pentru asta este foarte important drumul pe care partidul îl va alege la Convenția Națională din 23 martie, a conchis Elena Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel