Udrea îl contrazice pe Ponta: Investițiile străine vor intra în țară când o face plopul pere...
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, susține că anunțul de astăzi al premierului Victor Ponta, privind atragerea a cel puțin 10 miliarde de euro în 2013 din investiții străine, este "o dovadă a tupeului" guvernaților USL, considerând că nici Vrăjitorul din Oz nu ar fi capabil de o asemenea performanţă. Apreciind că actuala guvernare își acoperă incompetența printr-o comunicare abundentă de minciuni, deputata PDL precizează că investițiile străine în țară anunțate "vor intra în ţară când o face plopul pere şi răchita micşunele". 

"Anunţul Premierului de astăzi privind atragerea până la sfârşitului anului a cel puţin 10 miliarde de euro din investiţii străine reprezintă o dovadă în plus a tupeului actualilor guvernanţi, care fie doar promit orice fără să ducă ceva la bun-sfârşit, fie amăgesc populaţia cu cinism prin anunţuri pompoase care se pliază perfect peste aşteptările oamenilor, dar care niciodată nu se transformă în realităţi", se precizează în comunicatul transmis redacției DeCe News.

În opinia fostului ministru al Dezvoltării, doar "ca prin farmec", România ar putea atrage până la sfârșitul acestui an restul de 9,6 miliarde de euro, în condițiile în care în primul semestru s-au atras mai puțin de 400 de milioane de euro. "Nici Vrăjitorul din Oz nu ar fi capabil de o asemenea performanţă, dar asta nu-i împiedică pe iluzioniştii din Executiv să-şi ducă la capăt numărul de propagandă", susține Elena Udrea.

Mai degrabă câștigi la Loto

Comentând ironic, că mai degrabă "câștigi la 6 din 49", decât să sosească banii anunțați de guvernul USL, Elena Udrea critică faptul că infrastructura nu a evoluat din cauza tăierii investiţiilor, nu s-a adoptat nicio măsură de stimulare fiscală şi nu s-a creat un cadru legislativ coerent care să încurajeze eventualii investitori.

"Ca să îşi facă toată lumea o idee despre enormităţile venite dinspre Guvern, cele 10 miliarde de euro care ar urma să intre în România ar însemna, dintr-un foc, creşterea PIB-ului cu aproape 7%, asta nemailuând în considerare ce se întâmplă cu restul economiei. Concluzia este simplă: miliardele de euro anunţate de USL astăzi vor intra în ţară când o face plopul pere şi răchita micşunele", atrage atenția deputata democrat-liberală.

Elena Udrea susține, în continuare, că "anunţurile făcute constant de Prim-ministru în şedinţele de guvern au un singur scop: de a crea mereu o ţintă viitoare către care mass media se năpusteşte, uitând-o pe cea semnalată înainte", amintind, printre altele, că nu s-au creat locurile de muncă promise, nici TVA-ul nu a scăzut, absorbția fondurilor europene este în continuare infimă, iar privatizările, anunțate cu surle și trâmbițe" sunt, de fapt, ştergeri de datorii.

Guvernul USL, amestec de incompetență

"Recomandarea mea pentru toţi cei care încă mai cred anunţurile care vin dinspre Executiv este să înţeleagă că instituţia nu garantează şi seriozitatea celui care ocupă funcţia", precizează Elena Udrea în documentul citat, arătând că "Guvernul USL nu este nimic altceva decât un amestec de incompetenţă, cinism, optimism ultraexagerat şi necunoaştere a realităţilor, toate acoperite de o comunicare abundentă în minciuni sau, cel mult, jumătăţi de adevăruri".

"Neseriozitatea cu care problema investiţiilor străine este tratată de actuala Putere mă face să fiu foarte pesimistă privind ieşirea României din criză. (...) Sunt semne că România începe, încet, încet, sub guvernarea USL să-şi piardă din credibilitate şi investitorii îşi găsesc alte zone", afirmă fostul ministru al Dezvoltării, care îl acuză pe premierul Victor Ponta că prin anunțul privind strategia de atragere de investiții, își acoperă eșecul turneului asiatic.

"Din păcate pentru speranţele pe care peste 60% dintre românii care au venit la vot pe 9 decembrie şi le-au acordat încredere celor de la USL, nivelul de trai al omului simplu nu se va îmbunătăţi prea curând. El se va degrada continuu de la inflaţia galopantă, de la lipsa locurilor de muncă, de la servicii publice (educaţie şi sănătate) tot mai proaste şi de la o infrastructură tot mai deficitară" conchide comunicatul.

Citește aici comunicatul integral

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel