România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 17 feb, 18:41
UDMR vrea să limiteze termenul pronunțării CCR la 30 de zile. Lăzăroiu: E de domeniul utopiei
Senatorii vor dezbate, ca for decizional, în plenul de miercuri, un proiect de lege inițiat de UDMR care limitează termenul de pronunțare al CCR la 30 de zile. Fostul judecător al Curții Petre Lăzăroiu a declarat că propunerea legislativă este de domeniul utopiei.

Inițiatorii proiectului au declarat că este inadmisibil ca procesul legislativ să întârzie din cauza unei dezbateri prelungite.

„E greu de presupus că un termen de 30 de zile ne va înlemni şi vom judeca în 30 de zile. E frumos, dar e de domeniul utopiei. Cel mai bine ar fi ca toate legile, înainte de promulgare, să fie trimise la Curte, şi să nu fie promulgate fără avizul Curţii", a afirmat Petre Lăzăroiu, pentru Mediafax.

Liderul senatorilor UDMR Attila Cseke a afirmat că inițiativa legislativă se referă doar la sesizările pe legile adoptate de Parlament, care nu sunt atât de complexe.

„Nu se referă legea la toate sesizările de neconstituţionalitate. Altfel, evident, s-ar intra într-un blocaj la CCR, de exemplu, dacă ar primi şi sesizările pe legi aflate în vigoare venite de la instanţe judecătoreşti, care sunt foarte multe... acolo nu poţi să institui un termen pentru că CCR nu s-ar putea pronunţa într-un anumit termen, evident, ci la proiectele de legi, e o categorie aparte, care sunt atacate şi considerăm că un termen este binevenit", a explicat, pentru sursa citată, Cseke Attila.

 

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro