UDMR, propunere pentru funcția de Avocat al Poporului. Cseke Attila: Pot să vă confirm
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Cseke Attila
Sursa foto: Facebook Cseke Attila
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat că UDMR a făcut o propunere pentru funcţia de Avocat al Poporului.

"Pot să vă confirm că în discuţiile din coaliţie care nu s-au finalizat cu o decizie am avut o propunere a unui profesor universitar din Cluj legat de Avocatul Poporului. În discuţiile următoare din coaliţie se va lua o decizie legat de pe cine va susţine coaliţia şi atunci, evident, putem să anunţăm acest lucru", a declarat ministrul într-o conferinţă de presă la Ploieşti, scrie Agerpres.

De ce crede Renate Weber că a fost revocată dn funcția din Avocat al Poporului

"Eu spun, în continuare, că, de fapt, am intrat în coliziune, în calitatea de Avocat al Poporului, cu Guvernul, atunci când am atacat la CCR o ordonanţă de urgență, din alea 25 adoptate într-o seară, prin care spitalelor private li se permitea să aibă acces la fonduri publice, dar un acces care nu era controlat decât de ministru, prin simpla lui semnătură pusă pe solicitare. Ori asta, pe termen mediu şi lung, ducea, evident, la o scădere a capacităţii spitalelor publice de a se ocupa de servicii de calitate.

Atunci, am atacat la CCR. Cu unanimitate, CCR mi-a dat dreptate, dar înţeleg că exact acum se discută o nouă ordonanţă de urgenţă pe aceeaşi linie. Eu sunt convinsă că, de fapt, de acolo a plecat această dorinţă nestăvilită de a scăpa de un Avocat al Poporului care a înţeles să îşi ia în serios menirea, competențele", a declarat Renate Weber, aseară, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Comisiile juridice au aprobat, ieri, revocarea Avocatului Poporului

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit, miercuri, pentru a dezbate proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului. Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au acordat raport de admitere, cu majoritate de voturi, solicitării PNL, USR PLUS şi UDMR pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber. 

În cererea de revocare, partidele din coaliţia de guvernare susţin că, în calitate de Avocat al Poporului, Renate Weber a acţionat cu depăşirea competenţelor legale, având drept consecinţă nerespectarea legii de organizare şi funcţionare a instituţiei şi a Constituţiei. Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Iulia Scântei, a prezentat raportul Comisiilor juridice în cazul revocării din funcția de Avocat al Poporului a lui Renate Weber.

"În urma dezbaterii cererii de revocare, membrii Comisiilor juridice au constatat că sunt îndeplinite condițiile legii pentru a supune plenului Parlamentului revocarea din funcție a doamnei Renate Weber, Avocat al Poporului. În ședința de astăzi, din 16 iunie, s-a hotărât cu majoritate de voturi a deputaților și senatorilor prezenți, să adopte raportul comun pentru revocarea doamnei Renate Weber, Avocat al Poporului.', a spus Iulia Scântei, în plenul reunit unde se dezbate proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

În favoarea revocării, au votat 247 de parlamentari, 32 împotrivă, iar unul nu a votat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel