UDMR primește propunerea de a intra la Guvernare alături de PSD și PNL dacă moțiunea trece
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că discuțiile cu UDMR sunt esențiale pentru succesul moțiunii de cenzură, menționând că nu există niciun impediment în cooptarea uniunii la guvernare alături de PSD și PNL.

Antonescu a spus că PSD şi PNL fac încă eforturi "pe lângă parlamentari, individual", pentru a-i convinge să voteze moţiunea de cenzură.

"Rămân consecvent că o şansă majoră pentru această moţiune ar putea veni din discuţiile cât mai temeinice şi mai serioase cu UDMR şi cu grupul minorităţilor naţionale", a afirmat preşedintele PNL.

El a precizat că aceste discuţii trebuie purtate împreună cu PSD pentru a avea un eventual succes, pentru că "nu are rost şi eficienţă" ca ele să fie realizate doar de PNL.

Întrebat dacă adoptarea moţiunii prin votul UDMR înseamnă că Uniunea va face parte, dacă va fi cazul, dintr-o guvernare în jurul PSD şi PNL, Antonescu a răspuns: "Nu văd niciun fel de impediment în legătură cu asta. Dacă s-ar constitui o majoritate din care să facă parte şi UDMR, sigur că UDMR ar participa la guvernare. Dar asta este o ipoteză".

Moţiunea de cenzură intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", iniţiată de opoziţie, a fost prezentată, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel