UDMR își modifică statutul alături de Ponta, Antonescu, Blaga și MRU
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
udmr
udmr

UDMR își modifică, sâmbătă, statutul. Va fi cel mai mare Congres din istoria partidului, unde sunt așteptate peste o mie de persoane din România și Ungaria. 

Este cel de-al unsprezecelea Congres al UDMR. Vor fi adoptate un nou statut şi un nou program ale Uniunii, dar şi documente pe teme considerate prioritare. Printre temele prioritare se numără modificarea Constituţiei, Ţinutul Secuiesc şi alegerile pentru Parlamentul European.

"Vom asista la evenimentul de cea mai mare amploare din cei 24 de ani de existenţă a UDMR, întrucât sunt invitate să participe peste 1.000 de persoane, dintre care 777 de delegaţi, 100 de invitaţi şi peste 100 de reprezentanţi ai presei. În cadrul lucrărilor Congresului urmează a fi adoptate noul statut şi program ale UDMR. Documentele au fost elaborate de specialiştii Uniunii în baza propunerilor înregistrate cu ocazia consultărilor publice din ultimele luni cu organismele asociate, respectiv cu organizaţiile judeţene ale UDMR. Vor fi prezentate şi documentele elaborate conform noilor scopuri şi directive ale UDMR, în subiecte prioritare pentru UDMR în următorii şapte ani, precum modificarea Constituţiei, Ţinutul Secuiesc, diaspora internă, alegerile pentru Parlamentul European, economie şi Iniţiativa Civică Europeană", se arată în comunicatul UDMR, potrivit Mediafax.

La Congresul UDMR vor participa și Victor Ponta, Crin Antonescu, Vasile Blaga și Mihai Răzvan Ungureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel