UDMR ia în calcul ieșirea de la guvernare pentru că PNL dorește să preia Ministerul Mediului deţinut în prezent de Tanczos Barna
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, a vorbit luni despre faptul că PNL vrea să ia Ministerul Mediului deţinut în prezent de Tanczos Barna, la rotaţia premierilor de la sfârşitul lunii și că a aflat oficial astăzi. Deputatul a menționat că UDMR ia în calcul şi varianta ieşirii de la guvernare în acest sens.

Chestionat în emisiunea Proiect de ţară România, la Prima News, cum comentează despre faptul că PNL vrea Ministerul Mediului la rocada guvernamentală, Csoma Botond a declarat că UDMR a aflat astăzi oficial acest lucru.

'Am aflat astăzi oficial, până acum a fost pe surse. Nu suntem de acord, nu cred că există argumente pertinente care să justifice ca rolul UDMR în guvernare să scadă. Cred că la toate ministerele pe care le-am condus, UDMR şi-a făcut treaba bine.', a spus Csoma Botonad.

Csoma Botond a precizat că, dacă avem o abordare pur matematică, atunci trebuie să ne raportăm la momentul 2021.

'Dacă în 2021 valoarea noastră guvernamentată a fost x plus 1, când USR a ieşit de la fuvernatre, nu cred că acum am valora X minus 1. Nu cred că există argumente pertinente care să justifice ca noi să avem mai puţine ministere şi celealte partide să aibă aceeaşi pondere.', a zis Botond.

Întrebat ce va face UDMR în scenariul acesta, Csoma Botond a spus: 'Va fi o decizie statutară, dar (..) sunt foarte multe voci care spun că nu ar trebui să ne cramponăm să stăm la guvernare pentru că atunci, în percepţia publică am apărea că vrem să rămânem la ciolan. Pentru că nu se face o evaluare profesională, în acest caz, ci o evaluare de ordin politic şi cu aceasta nu putem să fie de acord. Există foarte multe voci în organizaţia pe care o reprezint care spun că, în atare condiţii, nu ar trebui să stăm. Luăm în calcul şi varianta ieşirii de la guvernare. Eu vă spun care sunt părerile din partid. Nu e o decizie.', a mai spus reprezentantul UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel