UDMR a pierdut lupta cu articolul 1 din Constituție
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
udmr
udmr

Un vot "pentru" şi 20 de voturi "împotrivă" au învins UDMR. Comisia de revizuire a Constituţiei a respins, miercuri,  amendamentul UDMR de eliminare a sintagmei "naţional" din articolul 1 al legii fundamentale. 

Amendamentul a fost argumentat de către deputatul UDMR, Marton Arpad, care a spus că este o problemă legată de modul de interpretare a cuvântului "naţional". El precizează că unele instanțe consideră că legile cu privire la libertăţile şi drepturile minorităţilor naţionale sunt inaplicabile pentru că statul este unul național, scrie Mediafax.

Tudor Chiuariu a precizat că PNL nu este de acord cu amendamentul UDMR. Senatorul a adăugat că nu ar fi de acord chiar dacă prevederea respectivă ar fi revizuibilă. Nici PSD nu ar fi de acord cu modificarea articolului 1 din Constituție, a spus senatorul PSD, Toni Greblă. el a spus că acest caracter naţional se află deja în conştiinţa publicului.

"Dacă umblăm la articolul 1, sigur nu va trece de referendum. Trebuie avut în vedere şi acest aspect. Comisia a decis deja că respectă articolul 152", a spus Toni Greblă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel