Udă plantele de cameră cu apa în care ai fiert pastele și admiră rezultatele
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Udă plantele de cameră cu apa în care ai fiert pastele și admiră rezultatele. Sursa - pixabay.com
Udă plantele de cameră cu apa în care ai fiert pastele și admiră rezultatele. Sursa - pixabay.com
Pastele sunt un aliment, adesea prezent pe mesele noastre. Totuși, pastele sunt utile nu doar pentru a ne alimenta.  

Apa în care au fiert pastele poate fi folosită în multe feluri: dintre acestea, cea mai interesantă este udarea plantelor.

Această apă este bogată în vitamine și minerale, care ajută plantele să crească sănătoase și puternice. Mai mult, este și o modalitate de a evita irosirea apei folosite la paste.  


Chipsuri ultra ușoare, preparate în cuptorul cu microunde: o porție are mai puțin de 50 de calorii  

Cred că deja știți că apa din paste este bogată în amidon și alți nutrienți precum calciu, fier, zinc și potasiu. Toate elementele sunt deosebit de utile pentru a asigura o creștere importantă a plantei.

Folosind în mod regulat apa de la paste pentru a uda plantele, vom observa cum acestea vor începe să producă frunze mai verzi și mai luxuriante. În plus, este interesant de observat modul în care este apa de la paste capabilă să accelereze creșterea ciupercilor, utile pentru sol. Să ne amintim că unele ciuperci, precum micorizele, protejează planta de boli care ar putea duce la moartea acesteia.

Vinete marinate, coapte pe grătar: sunt excelente și pentru cei care țin la siluetă

Trebuie avut în vedere însă că, atunci când folosiți apa în care ați fiert pastele, acestea trebuie scurse complet și lichidul să fie răcit.

ATENȚIE: dacă ați sărat apa sau ați adăugat ulei, atunci acesta nu poate fi folosită pentru a uda plantele, deoarece le poate deteriora.

Există, totuși, multe alte utilizări alternative în ceea ce privește apa de gătit pastele. De exemplu, puteți spăla vasele: doar puneți-o peste vase, adăugați detergent și rezultatul va fi optim.

Știați că puteți face chiar și supe și tocane cu această apă miraculoasă? Va servi la îngroșarea  acestor feluri de mâncare.

În cele din urmă, puteți folosi și apa de gătit pastele pentru a da strălucire părului. Va trebui să o puneți pe păr și să o lăsați să acționeze aproximativ zece minute. După spălarea cu șampon te vei bucura de rezultat.

BONUS. Nu mai arunca apa în care au fiert pastele: este aur curat, spun bucătarii

Din apa în care au fiert pastele se poate face un sos delicios.

Mulți bucătari refolosesc apa în care au fiert pastele, ca valoare fiind, literalmente, comparabilă cu aurul. Ideea este că, în timpul gătirii, din paste se eliberează amidon, care nu își pierde proprietățile benefice și poate fi foarte util în gospodărie.

Iată cum puteți folosi apa în care au fiert pastele în gospodărie.

Înainte de a turna apă pentru paste în chiuvetă, gândiți-vă dacă faceți o greșeală. Bucătarii cu experiență vă sfătuiesc să faceți acest lucru, pentru că apa pastelor este valoroasă.

Astfel, apa de paste poate fi folosită în diverse moduri.

Cea mai rapidă rețetă de pizza: este crocantă, delicioasă și sățioasă

Pregătiți un sos. Amidonul este un bun agent de îngroșare, motiv pentru care atunci când faci un sos, acesta trebuie să aibă o textură densă. 

Vă recomandăm să preparați acest sos delicios: 

roșii - 1 kg;

apa în care au fiert pastele - 100 ml;

pasta de tomate - 170 g;

ceapă - 1 bucată,

usturoi - 1 cățel;

ulei de măsline - 2 linguri;

verdeață, sare, piper - după gust.

Mod de preparare 

Curățați roșiile, puneți-le într-un blender, adăugați sare, piper, pasta de roșii, usturoiul și verdeața și mixați. Ceapa se toacă și se prăjește în ulei, apoi se adaugă  în blender. Compoziția se pune într-o oală, se adaugă apa de la paste și se fierbe circa 30 de minute. Sosul se pune peste pastele fierte.  

Apropo, puteți adăuga această apă și în aluatul pentru clătite: vor fi mai moi, mai elastice și mai fragede.  

Pune un vârf de cuțit din acest condiment pe pervazul geamului: vei uita pe loc de o grijă

Înmuiați fasolea și mazărea:  Toate gospodinele înmoaie mazărea și fasolea înainte de a le găti.  Dacă lăsați leguminoasele în apa de la paste, procesul va dura mai puțin. De asemenea, puteți adăuga apa de la paste în supa cremă sau orezul fiert pentru o textură mai delicată.

Spală vasele: În mod surprinzător, dar apa de la paste face față perfect urmelor de grăsime de pe vase. Cu această apă, puteți curăța tigaia sau oala, precum și spăla vasele dacă s-a terminat detergentul. 

Trebuie doar să turnați apa fierbinte de la paste peste vasele murdare și să le spălați după 10 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel