Data publicării:

Ucrainenii din est sfidează invazia Federației Ruse: Mariupol nu renunță! / VIDEO

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Ucrainenii s-au adunat în orașul Mariupol din est, după ce Rusia a recunoscut independența regiunilor separatiste.

Fluturând steaguri ucrainene albastre și galbene și cântând un cântec militar patriotic, sute de locuitori ai orașului Mariupol, cândva un important punct pro-rus, s-au adunat în Piața Teatrului central cu un mesaj sfidător pentru președintele Vladimir Putin: Rusia nu este binevenită aici!

Orașul-port cu aproape 500.000 de locuitori din regiunea Donețk din estul Ucrainei a fost controlat pentru scurt timp de rebeli, în 2014, existând numeroase violențe în zonă.

„Am venit să arăt că iubim Ucraina și că nu vrem „pacea” rusească aici”, a spus Andriy Voytsekhovskyy, un tânăr de 28 de ani, pictor și patinator, scrie AlJazeera.

Youtube video image

Un reporter trimis în Ucraina a ajuns viral pe Internet, după ce a transmis în 6 limbi diferite: Ar trebui să primească 6 salarii

 

Philip Crowther, un reporter de la The Associated Press, a devenit viral după ce a publicat, marți, un montaj cu el însuși raportând de la Kiev în șase limbi diferite, relatează Metro.

În videoclipul pe care l-a postat pe Twitter, acesta vorbește fluent engleză, luxemburgheză, spaniolă, portugheză, franceză și germană.

Potrivit site-ului său web, Crowther „s-a născut în Luxemburg dintr-un tată britanic și o mamă germană” și „este un vorbitor nativ de engleză, germană și luxemburgheză, precum și un vorbitor fluent de franceză, spaniolă și portugheză”.

În mediul online s-au revărsat laude pentru abilitățile lingvistice ale lui Crowther. „Și bufnița a fost prea uluită pentru a vorbi”, a scris contul oficial de Twitter al aplicației de învățare a limbilor străine Duolingo, care folosește o bufniță ca mascota.

De asemenea, Crowther a relatat inaugurarea președintelui Biden, din ianuarie 2021, în șase limbi, scrie TheWeek.

Telespectatorii au fost uimiți de cât de multe limbi cunoaște, unii scriind în comentarii că nici măcar nu știau că luxemburgheza este o limbă.

Alt internaut a glumit, spunându-i: „Lăsați niște limbi străine și pentru noi, ceilalți”, în timp ce un altul a scris: „Ar trebui să primești șase salarii”.

Clipul i-a adus și câteva admiratoare de sex feminin, una scriind: „O, Doamne, acest bărbat este căsătorit? Dacă nu este, unde îmi pot depune cererea?” (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel