Data publicării:

Ucrainenii ar fi intrat în Korenevo, al doilea oraș după Sudja, din regiunea Kursk / foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Forțele ucrainene ar fi intrat în orașul Korenevo din regiunea rusă Kursk.

Mai multe postări de pe rețeaua X, ale unor pagini care postează actualizări ale războiului dintre Rusia și Ucraina, sugerează că militarii ucraineni ar fi intrat astăzi pentru prima dată în Korenevo, oraș rusesc din regiunea Kursk. Localitatea se află la nord de Sudja, primul oraș cucerit de ucraineni, în apropierea râului Seym.

Informația nu este în acest moment verificată, însă actualizările recente ale noului front deschis în Kursk au susținut că forțele Kievului au înconjurat orașul la sud, est și vest.

Reamintim că ieri, Ucraina a distrus un important pod care lega malurile râului Seym. Ministerul de Externe al Rusiei a susținut că Ucraina a folosit rachete occidentale pentru a distruge podul.

Purtătoarea de cuvânt Maria Zakharova a declarat că este prima dată când regiunea este lovită de „lansatoare de rachete de fabricație occidentală”.

„Ca urmare a atacului asupra podului peste râul Seym din districtul Glushkovo, acesta a fost complet distrus, iar voluntarii care ajutau la evacuarea populației civile au fost uciși”, a precizat ea.

Atacul de la Kursk este necesar pentru negocierile de pace „echitabile”, spune Kievul

Un consilier prezidențial ucrainean a spus că incursiunea Kursk a fost necesară pentru a convinge Moscova să înceapă discuții de pace „echitabile”. Mykhailo Podolyak a spus că Ucraina nu are niciun interes să ocupe Kursk, dar trebuie să forțeze Rusia să înceapă discuțiile în condițiile Kievului, potrivit Sky News.

„Trebuie să provocăm înfrângeri tactice semnificative Rusiei”, a spus Podolyak.

„În regiunea Kursk, vedem clar cum instrumentul militar este folosit în mod obiectiv pentru a convinge Federația Rusă să intre într-un proces echitabil de negociere”, a adăugat el..

Înalți oficiali ucraineni au spus în repetate rânduri că suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei ar trebui respectate pe deplin în orice acord de pace, în timp ce Vladimir Putin a cerut Kievului să renunțe la o cincime din teritoriul său și orice aspirație de a adera la NATO.

Fostul președinte rus și vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a precizat însă că Rusia va continua să cucerească pământul ucrainean după orice armistițiu.

De asemenea, Volodimir Zelenski a anunțat astăzi succesele forțelor Ucrainei în zona rusă Kursk. El și-a încurajat trupele să provoace „daune maxime tuturor pozițiilor rusești”.

„Vedem că ocupantul suferă pierderi, iar acest lucru este util, foarte util pentru apărarea noastră”, a spus el într-un mesaj video.

„Este vorba de distrugerea logisticii armatei ruse și de epuizarea rezervelor acestora. Trebuie să provocăm daune maxime tuturor pozițiilor rusești și facem asta. Mulțumesc fiecăruia dintre războinicii noștri pentru precizie, le mulțumesc pentru putere și rezistență.”, a mai zis Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel