Ucraina: Zelenski îi mulţumeşte lui Macron pentru trimiterea de echipament militar defensiv
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Captură Video
Captură Video
Preşedintele francez, Emmanuel Macron, l-a sunat sâmbătă, în jurul miezului nopţii, pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, care i-a mulţumit 'pentru că a răspuns solicitărilor Ucrainei în materie de echipament militar defensiv', a anunţat Palatul Elysée, notează AFP.

Franţa a decis sâmbătă să-şi consolideze sprijinul pentru Ucraina, în special în echipamentele de apărare. Ucraina a transmis recent Ministerului francez al Apărării o listă de echipamente militare, în special de apărare antiaeriană, de care are nevoie urgent.

Preşedintele ucrainean i-a mulţumit şefului statului francez şi pentru 'contribuţia sa la măsurile colective privind SWIFT'. Sâmbătă seară, Comisia Europeană, Germania, Italia, Statele Unite, Canada, Marea Britanie şi Franţa au căzut asupra unor noi sancţiuni financiare cu scopul de a bloca mai mult accesul Rusiei la sistemul financiar internaţional, în special excluderea băncilor ruse din reţeaua interbancară SWIFT.

Vezi si: Ziua 4 război Rusia-Ucraina. Putin, tot mai slab. Ucrainenii sunt de neoprit în cea mai tensionată noapte / live text / video

Volodimir Zelenski 'i-a exprimat recunoştinţa sa preşedintelui francez pentru mesajele foarte clare transmise preşedintelui Belarusului, Aleksandr Lukaşenko'. Emmanuel Macron i-a telefonat sâmbătă preşedintelui belarus pentru a sublinia 'gravitatea unei decizii care ar consta în autorizarea Rusiei să desfăşoare arme nucleare pe teritoriul Belarus'.

De asemenea, i-a cerut 'să ceară cât mai curând retragerea trupelor ruse de pe teritoriul său, care desfăşoară un război unilateral şi nedrept'. În cursul convorbirii cu Volodimir Zelenski, a explicat Palatul Elysée, preşedintele francez 'şi-a exprimat dorinţa de a afla noutăţi' de la preşedintele ucrainean pe care l-a sunat zilnic, uneori de mai multe ori pe zi, de la intrarea trupelor ruse în Ucraina, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel